Talvi 2022 Alku

Katsotut:

 • Karakai Jouzu no Takagi-San 3
 • Vanitas no Carte 2
 • Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru
 • Akebi-chan no Sailor Fuku
 • Sabikui Bisco
 • Kimetsu no Yaiba: Yuukaku-hen
 • Slow Loop
 • Koroshi Ai
 • Orient
 • Tensai Ouji no Akaji Kokka Saisei Jutsu

Jatkavat:

 • Ousama Ranking

Koroshi Ain droppasin ekaan jaksoon. Jösses mitä tuubaa, luulin että sarjamurhaaja-josei-animessa olisi juonta. Mutta ei, jumaltason mies ihastuu päähenkilöön koska tämä on päähenkilö. Kai tämä jonkun voimafantasiana toimii. Voimafantasiaa voisin toki katsoa sopivassa mielentilassa, mutta silloin edes jonkun hahmon pitäisi olla jotenkin kiinnostava.

Sabikui Bisco. Hyvää shounen-mättöviihdettä? Kyllä kiitos! Onhan meillä toki Kimetsu no Yaibaa tällä kaudella, mutta tämä eri menee eri mahaan. Orient oli myös kandidaatti shounen mätöksi, mutta se oli paljon lapsellisemman oloinen kuin Sabikui Bisco.

Tensai Ouji ei ole teknisesti isekai, päähenkilömme on muuten vain superälykäs ja hänellä on haaremi. Eikä hirviöitä tai seikkailijoiden kiltaa tai edes taikuutta ole vielä ilmestynyt, niin kai tämä on vain fantasia historiallinen machiavellianime. Mukavaa juonittelua ja sotia, mutta ihan höttöisestä ranobesta tämä on varmasti leivottu. Opening on b-luokan sarjan kohtauksista leikelty, eli mitään kovaa laatua ei ole tulossa. Paitsi kolmos jaksossa skipattiin sekä OP että ED, joka kertoo että tekijäporukalla jotain rakkautta on sarjaa kohtaan. 

Slow Loop ja Akebi-chan taas ovat menossa samaan söpöt tytöt tekemässä söpöjä asioita -mahaan. Akebi-chan vaikuttaa näistä huomattavasti mielenkiintoisemmalta, sillä rikkaampi hahmokaarti. Akebi-chanissa on kyllä melkoiset tyttöjen välinet ystävyys -vibat, kun päähenkilö tuntuu kasvattavan haaremia valloittamalla koulukaverit yksi kerrallaan. Sitä en kyllä tajua, miten pikku vuorikylässä – jossa päähenkilö joutui käymään yksin ala-asteen – on eliittityttökoulu.

Vanitasin ja Takagi-sanin kakkoskausista en keksi mitään sanottavaa. Kuten huomaatte olen vähän myöhässä tähän kauteen. Suurin innostuksen aihe kun viime kaudelta jatkava Ousama. Erittäin vaikea nähdä etteikö kyseessä olisi vuoden anime. 

Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru mangasta tykkäsin paljon. Anime kuitenkin tuntui vähän oudolta, ja piti ihan tarkistaa menikö mangassakin näin. Ja kyllä se menee, mutta animessa on otettu outoja vapauksia. Toivottavasti meno paranee. Sarja tuntui olevan varsin tosissaan cossihommien kanssa ja päähenkilöiden välinen suhde kehittyi mukavasti.