Kevät 2022 Päätös

Hyvät

  • Spy x Family
  • Kaguya-sama wa Kokurasetai 3
  • Paripi Koumei

Keskinkertaiset

  • Shokei Shoujo no Virgin Road
  • Dance Dance Danseur

Jatkavat

  • Summer Time Render

Dropped

  • Deaimon
  • Tate no Yuusha no Nariagari 2 

Deaimon ei jaksanut kiinnostaa, kun kesälomalla tulee muutenkin katsottua vähän telkkaria, jolloin droppauskynnys on korkea.Tästä syystä sai mennä myös kilpisankari, koska se muuttui tylsäksi. Onneksi tällä kaudella oli paljon hyvää, ellei jopa parast animea, kun Kaguya-sama pääsi ansaitusti MAL-listan ykköseksi. Tykkäsin tosin enemmän kakkoskaudesta, vaikka sarjan lopetus oli toki komea ja tyylille uskollinen.

Shokei Shoujo no Virgin Road pääsi yllättämään, se olikin ihan toisenlainen sarja kuin antoi alun perusteella ymmärtää. Ja hyvällä tavalla: sarjan hahmot eivät jääneet ohuiksi, vaan jopa ärsyttävään pinkkipäähän saatiin jotain muutakin kuin ärsyttävä senpai-ihastuminen. Suurin syy tähän oli luultavasti hänen interaktionsa prinsessan kanssa, mikä pistää miettimään, miksei sivuhahmojen anneta puuhastella keskenään enemmän/vakavammin, jotta heihinkin saisi potkua. Sivuhahmoista välittäminen on tärkeää, Kaguyakin olisi ollut paska sarja jos sivuhahmojen ainoa tarkoitus olisi ollut toimia yhtenä kestovitsinä. Toisena hyvänä tekijänä oli tietysti ajassa taaksepäin palaaminen ja muut isekai-supervoimat, jotka oli toteutettu hyvällä maulla. Mutta luultavasti tulen unohtamaan sarjan parin kauden jälkeen, niin ei tätä hyväksi voi listata.

Spy x Familystä ei oikein keksi kirjoitettavaa, sitä kun katsoo Anyan söpöilyn vuoksi.

Paripi Koumeita hehkutin heti alkuun, ja hyvänä sarja pysyikin. Keskivaiheilla oli ehkä pientä sutimista kun edistyminen oli tuskallisen hidasta ja en tiedä tykkäsinkö niin hirveästi sarjan lopputaistelukohtauksesta saati räppäristä. Eiko-tyty oli kuitenkin megasöpö ja meidän poikamme Kongming parasta. Sarja olisi voinut olla vakavampi, mutta toisaalta toimi myös näin viihdepläjäyksenä erittäin hyvin.

Dance Dance Danseur aloitti shounen-urheilusarjan tyylisesti, mutta lopussa meno olikin shoujoa, kun päähenkilötyttö valitsee tutulla kaavalla lapsuudenkaverin ja uuden jännän tulokkaan välillä. Tämä oli hyvä, tuskin sarja olisi ollut näin kiinnostava jos viesti olisi ollut että hyperaktiivinen kampailulajiharrastaja uudistaa ja nousee balettimaailman huipulle. Kakkoskausi kelpaisi.