Talvi 2023 Alku

Katsomislistalla

  • Tokyo Revengers S2
  • Vinland Saga S2
  • Tensei Oujo to Tensai Reijou no Mahou Kakumei
  • Hikaru no Ou
  • Bocchi The Rock (viime kaudelta)

Dropped

  • Buddy Daddies

Mangana tutut

  • Ayakashi Triangle
  • Isekai Nonbiri Douga

Todella köyhä kausi, mutta talvi kausi usein on. Piti ihan nostaa viime kaudelta Bocchi The Rock eli 4girls1band-sarja katsottavaksi. Söpöjä tyttöjä. 

Ayakashi Trianglen sijasta kannattaa lukea To Love-Ru. Isekai Nonbiri Dougan lukemista on niin pitkä aika, etten muista juuri mitään, mikä on hyvä merkki ettei animekaan tarvitse katsoa.

Buddy Daddiesin pointti oli hukassa. Hoidettava tytär ei ole mikään Anya, eivätkä isät kovin symppiksiä tai hauskoja. Salamurhatoimintakohtaukset ovat tylsiä eikä niillä tunnu olevan mitään väliä tai jännitystä.

Vinland Sagan parhaat palat ovat ohi, mutta kakkoskausi kelpaa silti. Tokyo Revengers oli niin jännä että melkein aloin lukemaan mangaa, mutta kärsivällisyys on hyvästä. 

Tensei Oujo to Tensai Reijou no Mahou Kakumei on otomegame-isekai, jossa on parhaiten käytetty villainess- eli tarinan pahistyttö -tropee. Tämä tropee huipentuu siihen, kun prinssi purkaa kihlauksen kihlattunsa kanssa, koska kihlattu on kiusannut päähenkilötyttöä. Suurin osa otoge-isekaista perustuu tämän kohtauksen välttämiseen, tai jatkuu tästä kohtauksesta kun pahistyttö karkoitetaan maanpakoon. Tenten Kakumei ottaa tähän täysin uuden otteen, mutta katsotaan onko sarjasta käsittelemään aihetta vakavasti. Tällä hetkellä on ainakin hyvä fiilis.

Kauden jokeri no Hikaru no Ou, josta en tiedä mitä se haluaa olla. Dystopiasarja joo, mutta jos päähenkilöt vaikuttavat aika jäisiltä ja lipuvat olosuhteiden armoilla, mikä tekee sarjasta vähän tylsän. Tai sitten olosuhteiden pitäisi olla kiinnostavat, mutta metsät täynnä hirviöitä epäonnistuneen tieteellisen kokeen seurauksena ei ole maailman uniikein. Ohjauksessa ja animaatiossa on sentään tehty erikoisempia ratkaisuja, niin jaksaa kiinnostaa.