Kesä 2023 Alku

Katsomislistalla

  • Watashi no Shiawase na Kekkon
  • Lastame
  • Nanatsu no Maken ga Shihai Suru

Jatkokaudet

  • Jujutsu Kaisen
  • Mushoku Tensei

Dropped

  • Liar Liar
  • Suki na Ko ga Megane wo Wasureta

Mangana tutut

  • Helck
  • Rurouni Kenshin


Lastame eli Higeki no Genkyou to Naru Saikyou Gedou Last Boss Joou wa Tami no Tame ni Tsukushimasu on kauden otomeisekai. Asetelmassa ei ole mitään erikoista, mikä on hyvä jos sarja keskittyy tekemään perusasiat hyvin, eli selittämään alkuperäisen tarinan juonen ja tekemään asiat eri tavalla niin että homma pysyy kasassa. Koska jos tämän unohtaa, niin sama se olisi tehdä suoraan romanssianime ilman uudelleensyntymiskoukkua. Ihan ok meno ensimmäisten jaksojen perusteella.

Nanatsu no Maken ga Shihai Suru – pitkästä aikaa taistelutaikakoulua katsomislistalla. Vahvat Harry Potter -vibat, en olisi yllättänyt jos päähenkilöt olisi jaettu tupiin. Muistanko vuoden päästä tämän sarjan olemassaolon? Taatusti en, mutta hyvää höttöviihdettä.

Watashi no Shiawase na Kekkon on kauden paras anime. Genre on rehellinen aikuisten romanssi, ilman mitään komediaa. En tiedä nousevatko taikavoimat merkittävään rooliin, toivottavasti ei. Parasta alun tuhkimoseteissä oli rauhallinen ja kiireetön tahti. 

Liar Liar vaikutti olevan uhkapelianime, mutta onkin vaan kökkö haaremisarja. Pelien säännöillä ei ole mitään väliä ja ne on nopeasti kuitattu. Koulumaailman sääntöjä ei kunnolla edes selitetty, mikä häiritsee suunnattomasti. Ei todellakaan jatkoon.

Suki na Ko ga Megane wo Wasureta – ”päähenkilöpoika ihastuu kauniiseen tyttöön” on jo ensimmäinen huono merkki, sillä tarvitsisi vähän jotain muutakin kuin ulkonäkö että romanssi olisi uskottava tai kiinnostava. Tyttö on myös erittäin toimimaton hahmo, jonka pääpiirre silmälasien unohtaminen on vain liian epäuskottava. Ja edelleen tarvitsisi jotain muutakin kuin peruskohteliaisuutta romanssin perusteeksi, ilmeisesti kukaan muu ei ole koskaan auttanut kokoajan lasinsa hukkaavaa tyttöä.

Helck-mangaa fanitin aikoinaan kovastikin, mutta nyt ei löydy aikaa tsekata animesovitus. Rurouni Kenshin on yksi nuoruuden suosikeista, mutta sekin jää nyt ajan puutteen takia katsomatta. Plus riskinä on että uusi sovitus on huono, mutta toki parhaimmillaan kokemus olisi sama kuin Hunter X Hunterissa, jossa uusi sekä vanha ovat hyviä ja eri tavalla tehtyjä.