Syksy 2023 Alku

Katsomislistalla

 • Sousou No Frieren
 • Hametsu no Oukoku
 • Undead Unluck

Mangana tutut

 • Kusuriya no Hitorigoto
 • Kikansha no Mahou wa Tokubetsu desu/ A Returner’s Magic Should Be Special
 • Boukensha ni Naritai to Miyako ni Deteitta Musume ga S Rank ni Natteta
 • Toaru Ossan no VRMMO Katsudouki
 • Tearmoon Teikoku Monogatari: Dantoudai kara Hajimaru, Hime no Tensei Gyakuten Story

Jatkokaudet

 • Goblin Slayer
 • Tate no Yuusha
 • Tokyo Revengers
 • Mahoutsukai no Yome
 • Seijo no Maryoku wa Bannou desu

Dropped

 • Kimi no Koto ga Dai Dai Dai Dai Daisuki na 100-nin no Kanojo
 • Keikenzumi na Kimi to, Keiken Zero na Ore ga, Otsukiai suru Hanashi

Jatkokausia on katsottavaksi useita, voi olla että MahoYome ei jaksa niin paljoa kiinnostaa ja otome-isekai Seijo no Maryoku wa Bannou desun juoni on vähän tupannut unohtumaan jos sellaista olisi. Innostusaste on suurin Goblin Slayeriin, sillä Tokyo Revengersin viime kausi ei niin timanttinen ollut. Tate no Yuushakin on varmaan parhaat päivänsä nähnyt.

100 tyttöystävässä kaikki oli huonoa ja ei-hauskaa. Se on kuitenkin parempi suoritus kuin Kimizero, jossa päähenkilöpoika on aktiivisesti paska. “En ole kuin ne muut jätkät” vaikka hän on juuri niin kuin ne muut jätkät, paitsi nössömpi. Harmi, päähenkilötyttö oli nimittäin Kimizerossa aivan ihana. 

Ossan-isekai oli manganakin niin huono että droppasin. S-tason seikkailijatytär -mangakin jäi kesken, ei ollut alun jälkeen niin mukaansatempaava. Sisargenre jälleensyntymisen puolella Tearmoon on hyvä ja hauska. Väärinymmärykset jaksavat naurattaa yllättävän pitkään, varsinkin kun välillä ne menevät niin älyttömyyksiin. Tämän genren puolelta löytyy myös ensimmäisiä webtoonejani eli korealaisten sarjakuva A Returner’s Magic Should Be Special. Luultavasti ei pitäisi siis käyttää japanilaista nimeä tästä sarjasta, jossa pääsankarimme pääsee toiselle kierrokselle tekemään asiat paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Tämä luonnollisesti johtaa siihen että päähenkilö on ylivoimainen, mutta onneksi myös sivuhahmoille annetaan tilaa. Onhan maailmanlopun estäminen kuitenkin tiimipeli. Kusuriya eli lääketytön tarina ja hovijuonittelut on laadukas ja viihdyttävä.

Uusista tuttavuuksista Undead Unluck on helposti lähestyttävä Shounen Jump -sarja. Kevyttä viihdettä, toimintaa ja pientä pervoilua. Ei millään tasolla mitenkään merkittävä sarja. Hametsu no Oukoku ei ole sekään millään tasolla merkittävä sarja, mutta viihdyttävä toimintapläjäys.

Sen sijaan hyvinkin merkittävä sarja on Sousou No Frieren. Ajan kuluminen on herkkä ja hieno aihe, ja on itse asiassa aika mielenkiintoista kuinka fantasiasarjoissa tämä näkökulma ohitetaan, vaikka eri rodut elävät hyvinkin eri pituisia aikoja. Luultavasti se ohitetaan, koska se on niin vaikea ja masentava aihe. Vuoden parhaimmistoa.