Kevät 2024 alku

Katsomislistalla

 • Wind Breaker
 • Yoru no Kurage wa Oyogenai
 • Seiyuu Radio no Utamote

 

Jatkokaudet

 • KonoSuba
 • Kimetsu no Yaiba
 • Mahouka
 • Hibike

 

Mangana tutut

 • Kaijuu 8
 • Maou no Ore ga Dorei Elf wo Yome ni Shitanda ga, Dou Medereba Ii?
 • Re:Monster
 • Tensei Kizoku, Kantei Skill de Nariagaru
 • THE NEW GATE

4 isekai-sarjaa, joita tuli aikoinaan luettua. Näistä luen nykyisin vain Tenzei Kizokua. Tässä päähenkilö ei ole ylivoimainen, mutta hänellä on kyky löytää ylivoimaisia ihmisiä vierelleen, mikä on mukavaa vaihtelua, kun sankarimme on oikea johtaja. Maou löytää haltiatytön kävi todella nopeasti huonoksi, en suosittele. The New Gatessa joudutaan pelimaailmaan, joka on mennyt 500 vuotta eteenpäin. Mielenkiintoinen, kunnes aihe on koluttu läpi, eikä maailma enää tarjoa mitään. Re:Monster kertoo hirviönäkökulmasta tarinan, mikä ei ole sinänsä enää erikoista. Muistan että tykkäsin mangan alusta, koska tämä oli ensimmäisiä hirviönäkökulman tarinoita aikoinaan ja pidin dynamiikasta, missä rakennetaan omaa peikkojengiä muita hirviöitä ja ihmisiä vastaan. Anime tuskin tätä vangitsee, vaan keskittyy toimintaan.

Kaijuu 8 on Shounen Jump -sarja. Ei tosin perinteinen viikkosarja lehdessä, vaan Jump-palveluun tipoittain tullut sarja, minkä luulin loppuvan koska vaan. Mutta se olikin hyvä, suorastaan jopa valopilkku. Mutta ei tämä mikään uusi Chainsawman tai Kimetsu no Yaiba ole, eikä luultavasti tule edes katsottua. Hyvää toimintaviihdettä jos kaipaa, niin menee. Ja hei, päähenkilö ei ole shounen vaan aikuinen mies, millä erottuu mukavasti massasta. Toki samanlainen altavastaaja hän on kuin nuoret poikasankarimmekin.

Uusista sarjoista meillä on bousouzoku-sarja Wind Breaker, mikä harmillisesti vaikuttaa vähän liian lapselliselta ollakseen hyvä. Päähenkilökin on joku sirkuseläin ja hänestä on vaikea pitää. Ilmeisesti Tokyo Revengersin suosio sai tällaiselle kakkosluokan sarjalle vauhtia. 

Sitten meillä on kaksi idolisarjaa, mutta eipä kumpikaan mikään Oshi no Ko ole. Seiyuu Radiossa on hyvä meno päällä, kun meillä on kilpasiskokset tavoittelemassa suosiota ja menestystä, kun taas Yön meduusassa meillä on 4girls1club-meininki. Ihan kivoja ja symppishahmoja, mutta en tiedä jaksaako kumpikaan sarja viihdyttää 12 jakson verran. Ei ole suurempaa juonta, ja hahmot tuntuivat jo ensimmäisten jaksojen aikana käsitelleen traumansa ja kehittyneensä eteenpäin. Luultavasti siis tulossa iso liuta irrallisia sivuhahmoja.

Jatkokausille ei ole löytynyt aikaa. Sinänsä ainoa joka voi näistä yllättää, ja luultavasti negatiivisesti, on Hibike Euphonium. Onko KyoAni enää entisensä. Mahouka meni huonoksi jo viime kaudella ja Kimetsu no Yaiba on myös parhaat päivänsä nähnyt, eli tuskin tulee näitä katsottua. KonoSuba sen sijaan tulee katsottua varmasti jossain välissä.