Söpöistä tytöistä tykkäävät tytöt

Naishenkilöä, joka tapetoi huoneensa vähäpukeisilla piirretyillä tytöillä ja joka viettää vapaa-aikaansa katsellen söpöjä tyttöjä kähmimässä toisiaan, saatetaan epäillä lepakoksi eli homoseksuaaliksi. Tämähän tuntuu äkkiseltään varsin perustellulta, sillä tyydytyksen saaminen tai nauttiminen siitä että katselee viehättäviä oman sukupuolensa edustajia on aika homoo.

Tämä pätee miesten kohdalla. Homoseksuaalit mieshenkilöt kiihottuvat hyvännäköisten/puoleensavetävien miesten kuvista (erotic stimuli depicting attaractive men) ja vastaavasti heteromiehet eivät niistä kiihotu vaan osoittavat reaktioita hyvännäköisten naisten kuvien kohdalla. Mutta naisten kohdalla asia ei menekään näin. Heteroseksuaalit naiset kiihottuvat sekä viehättävien miesten että viehättävien naisten kuvista. Homoseksuaalien naisten kohdalla on havaittavissa vain pientä painotusta naisten kuvien kohdalla. Naisten seksuaalista suuntautumista ei siis voi päätellä siitä minkälaisesta materiaalista kiihottuvat. Tämä on tiedossa. Se ei ole tiedossa miksi näin on. Lähteenä käyttämäni artikkeli koittaa tätä pohtia, mutta joutuu toteamaan että naisten seksuaalisuus on tuntematonta aluetta. Johtunee osaltaan tutkimuksen puutteesta, sillä psykologiassa on perinteisesti keskitetty vain miesten tutkimiseen. Tästä voi hyvinkin aiheellisesti syyttää Freudia. Eräs lainattu lähde jopa ehdotti, että naisten kohdalla ei voitaisi edes puhua seksuaalisesta suuntautumisesta. (Varsinaisesti artikkeli käsitteli ikuisuusaihetta nature vs nurture).

Mutta kuten varsin hyvin tiedämme niin 2D ja 3D ovat eri asioita. Mangan ruutuja ei voi korvata ruutuja vastaavilla 3D-maailman tilanteilla ja ilmeillä. Jäljestä tulisi luultavasti lukemiskelvotonta, vaikka äänieffektit ja muut lisättäisiin. Mittavan gurokokoelman omistava henkilö voi olla aivan hyvin kestämättä nähdä oikeaa verta. Ovatko yaoita, tai pikemminkin baraa, harrastavat miehet homoja? En tiedä, mutta ainakin homoille ja lesboille on omat suunnatut mangalehtensä. Saito on kirjoittanut kirjan ”Otaku Sexuality”, joka varmaan vastaisi ainakin osittain näihin kysymyksiin. Mutta hän, kuten myös useimmat asioihin perehtyneet henkilöt, pitävät fiktion(fantasiat) ja todellisuuden erillään, joten sanoisin että 2D-mieltymysten perusteella ei välttämättä pysty päättelemään mitään seksuaalisesta suuntautumisesta. Mutta ainakin sen varovaisen päätelmän voi yllä esitellyn pohjalta tehdä, että megamitapetit ja söpöjen tyttöjen puuhailujen katsominen eivät paljasta naishenkilön seksuaalista suuntautumista, koska se ei toimi edes 3D-materiaalin kohdalla.

Tytöt voivat siis katsoa animea huoletta, mutta pojat joutuvat kärvistelemään oman seksuaalisen suuntautumisensa kanssa katsellaan söpöjä poikia tekemässä söpöjä asioita. Tai sitten siirtyä videopelaamiseen maailmaan, jossa voi rauhassa nauttia korostetun miehekkäistä pelisankareista, jotka ovat nykyisin ulkomuodoltaan erittäin lähellä 3D-maailman vastineita. Ja sitten selittää kuinka pelaa ”vain juonen” tai ”tappamisen” takia. Joopa joo.

Lähteet:

NOLEN-HOEKSEMA, S., FREDRICKSON, B., LOFTUS, G. & WAGENAAR, W.  (2009) Atkinson & Hilgard’s Introduction to Psychology. (15. painos). Sivu 388.