Kevät 2012 Päätös

Hyvät:

 • Sankarea
 • Lupin III : Mine Fujiko to Iu Onna
 • Aquarion EVOL
 • Moeretsu Pirates

Keskinkertaista:

 • Natsuiro Kiseki
 • Fate/Zero S2
 • Sakamichi no Apollon
 • Haiyore! Nyaruko-san!
 • Jormundgand

Huonot, mutta katsoin silti:

 • Saki: Achiga-hen
 • Accel World

Viihdettä:

 • Upotte!!
 • Shining Hearts
 • Queen’s Blade: Rebellion

Ei jatkoon:

 • Tasogare Otome X Amnesia
 • Shirokuma Café
 • Tsuritama
 • Acchi Kocchi
 • Nazo no Kanojo X
 • Hyouka
 • Kore wa Zombie Desu ka? S2
 • Sengoku Collection
 • AKB0048

Kuten tavallista, hyvät sarjat ovat sen arvoisia, että niistä blogaa erikseen. Tai sitten sellaiset sarjat joiden oletti olevan hyviä.

Moeretsu Pirates oli epätavallinen sarja. Söpöjä tyttöjä pitämässä kivaa avaruudessa. Ei siis mitään juonetonta söpöilyä tai pantsuvilauttelua. Ihan oikea sarja, jota on kiva katsoa koska se on söpö ja kiva ja tarpeeksi jännä, koska piratointi ei ole mitään pikkutytt- ainiijoo. Piraattimaailma oli oikeastaan täysin epälooginen ja typerä jos sitä mietti yhtään enempää, mutta onnistui kuitenkin luomaan mielenkiintoisen maailman. Jos päähenkilöt eivät olisi söpöjä tyttöjä niin Moeretsu olisi aika normaali seikkailusarja. Nyt kuitenkin Kapteeni Marika tekee sarjasta ihan erilaisen. Tämän sarjan perusteella kenenkään tuskin tarvitsee inistä naisten huonosta asemassa animessa. En edelleenkään tiedä kenelle tämä oli suunnattu. Mielestäni otakusarjoissa pitää olla pantsuja, moepallojen HC-teenjuontia tai jotain teknoburgeria, mutta eipä niitä tässä näkynyt. Söpönä ja kivana seikkailusarjana tämä sopii varmaan about kaikille.

Harrastaisin piratointia koska vaan ihanan ja pätevän kapteeni Marikan kanssa, jos tiedätte mitä tarkoitan

Karsintakirves iski tällä kaudella ja lujaa, kiitos Diablo3 ja Desucon. Tasogare Otome x Amensia ei vakuuttanut manganakaan. Nazo no Kanojo X kohdalla pitäydyn mangan seurannassa. Shiroukuma cafeen, Tsuritaman ja Acchi Kochhin tai AKB0048 kohderyhmään en lukeudu. Sengoku Collection vaikutti ihan kivalta, mutta ei sen kummoisempi ollut. Kore wa Zombie desu ka? ei antanut syytä miksi se EI joutuisi kirveen alle näin tiukalla kaudella.

Hyouka pääsi jopa kuutosjaksoon ennen kuin droppasin. Tämä johtui tietysti erittäin kauniista ulkoasusta. Kaikki muu sitten olikin pielessä. Mysteerit olivat täysin turhia. Mysteerillä ei ollut väliä, sen ratkaisutapa oli tylsä ja sen ratkaisulla ei ollut mitään väliä yhtään mihinkään. Ja kun tuollaiseen turhuuteen hukataan suurin osa jaksosta niin kyseessä oli zzzzzz-anime. Mutta kyllä tässä sarjassa muutakin kusi. Tyttöjen välillä ei ollut ystävyyttä, he olivat kokoajan vähän eri paria. Hyoukaman ja Sunohara parivaljakko ei myöskään oikein toiminut. Sunohara oli liian homo ja Hyoukaman liian COOL KUN HÄN EI VÄLITÄ MISTÄÄN. Ei tässä sarjassa ollut oikeastaan muuta hyvää kuin että se näyttää nätiltä. Ja kun ED on se mitä odottaa eniten jaksossa niin sarja on aika DROPPED kamaa.

I watched Hyouka for the ending

Sakamichi no Apollon vaikutti aluksi jopa ihan hyvältä, mutta hukkasi menonsa jossain puolivälissä. Draama oli huonoa ja pakotettua. Tokioreissusta olisi voinu repiä helposti hyvää materiaalia, mutta nyt sen mahdollisuudet hukattiin ja keskityttiin johonkin LOL ACCIDENT kuraan. Also entry level jazz. Kyllä tämän katsoin ihan mielellään, mutta ei mikään hyvä sarja.

Nyaruko-sanissa parasta oli varmaan UHH NYAA. Muutenhan se oli aika perusparodiasettiä, joka maistuu kerran vuodessa. Toki aktiivinen naispäähenkilö, tätä lustaava toinen tyttö ja shotapoju antoivat hyvää lisämakua, mutta melko keskinkertainen tekele kaiken kaikkiaan ja varsinkin viimeinen jakso oli epäonnistunut.

Jormungand oli oikeastaan kiva aserämistely ja voisi olla ehkä viihdekategoriassa.  Mutta tässä sarjassa oli hyviä teemoja ja asekauppaaminen on mielenkiintoista. Menevä ja tyylikäs, melkein laittaisin hyvä kategoriaan, koska Suomi maininnasta tulee aina yksi arvosana lisää, mutta ei tämä niin mahtava kuitenkaan ollut. Lisäksi HER NAME IS KOKO SHE IS LOCO I SAID ’OH NO!

Natsuiro Kiseki oli 4girls&1club -sarja. Mutta siinä oli sellaista mitä ei oltu koskaan ennen nähty: DRAAMAA. Tytöt oikeasti kamppailevat murrosiän kriisien kanssa kun LOL MAGIC vaihtaa hahmojen vartaloita, tekee klooneja ja loliversioita yms. Taustalla pyörii kanssa kokoajan se juonikuvio, että yksi tytöistä on muuttamassa pois, mikä on aika ei-kiva juttu eli kivoihin 4girls-1club sarjoihin kuulumatonta. Ja voi herranjumala yhdessä jaksossa käydään TREFFEILLÄ POJAN KANSSA. Huomattavaa oli myös kuinka tytöt oli selvästi muodostettu 2&2 pareista. Ircin puolella olikin vähän burgerointia siitä miten 4girls&1club-hahmot tehdään toimivasti ja tämä antoi hyvää materiaalia siihen pohdintaan.

Draama tosin syvensi hahmoja ja heidän välistä rakkauttaan eli ei välttämättä huono ainesosa tähän genreen

Saki: Achiga-hen oli melko pettymys. Tämä johtuu tietysti siitä, että alkuperäinen Saki löytyy top9 listalta joten tältäkin odotti jotain. Alku oli ihan ok söpöily, mutta kun itse mahjongin pelaaminen alkoi niin voi ei. Tytöt vain voittivat karsintaturnauksen eikä heidän pelikyvyistään kerrottu oikeastaan mitään. Sakissa tuohon karsintaturnaukseen kului kaikki 24 jaksoa.  Sarjassa hypätään suoraan finaaliin, mikä on aika kumma ratkaisu. Ja sitten tehdään niinkin käsittämätön ratkaisu, että päähenkilökaartia oikeastaan vaihdetaan ja keskitytään pelkästään muihin huippukouluihin. No tämäkin vielä menisi, mutta totta kai näiden huippukoulujen tyttöjen taustat on selvitettävä. Ja sehän on tietysti tehtävä kesken matsin, joka pilaa erinomaisesti koko jakson tahdin ja tekee pelistä jumalattoman tylsää. Ja varsinkin kun ne flashbackit ovat vielä todella harmaita ja yhdentekeviä. Tämä sarja levisi ihan käsiin, älkää katsoko.

Accel World on todella kökkö. Päähenkilö on todella rasittava tai oikeastaan kaikki hahmot ovat, paitsi perhostyttö onnistuu välillä pelastamaan. Jaksotus on täysin pielessä. En tiedä miksi katson. Siksi kai kun sitä päähenkilöä on niin kiva vihata. Tai sitten minulla on riippuvuus perusmättöshouneniin, oli se kuinka huonoa tahansa.

Viihde on viihdettä. On selvää, etteivät nämä kaikkiin iske mutta silloin kuin iskevät niin hyviä hetkiä on tarjolla. Upotte!! nauttimiseen pitää varmaan tosiaan olla pieni asefriikki ja tykätä söpöistä tekemässä söpöistä asioita. En lue itseäni asefrikkeihin, mitä nyt olen muutamat herkät hetket viettänyt Sako-sanin onee-chanin kanssa, mutta tämä sarja oli silti todella hauskaa katsottavaa. Queen’s Blade Rebellion hmm no tuota. Hahmot olivat mielestäni paremmat kuin alkuperäisessä eikä tyhmään juoneen (ai mihin?) tuhlattu aikaa. Mutta aika suoranaista nollat taulussa tissiaction viihdettä, fuck yeah.

Katsokaa kuinka nättejä he ovat.

Shining Hearts oli astetta jännempi tapaus. Jonkin sortin RPG adaptaatio oli kyseessä, rpg-must jauho taustalla, tarina eteni rpg-maisesti välillä sivuquesteja vetäen, dialogit olivat hyvin geneerisiä yms. Kyseessä oli hyvin nätti anime. Siis nätti. Ei söpöä moeshittiä tai seksikkäitä kiiltotissejä ja pantsuja vilkkuva silmäkarkki vaan nimenomaan nätti anime jossa nätit tytöt nuoret naiset tekevät nättejä asioita. Tykkäsin tästä oikeastaan todella paljon, tämä nättiys osui johonkin kohtaan minussa johon moesöpöilyt ja ecchit eivät osu. Lisäksi budjettianime, flashbackeja käytettiin todella tiuhaan ja kamera liukui. Mutta oli se silti tosi nätti. Se joku juonikin oli ihan kiva tai nätti kai, en oikein seurannut eikä siinä kaiketi seurattavaa ollutkaan.