Kesä 2014 alku

  • Sword Art Online 2
  • Free!! Eternal Summer
  • Aldnoah.Zero
  • Tokyo Ghoul
  • Barakamon
  • Gekkan Shoujo Nozaki-Kun
  • Zankyou no Terror
  • Bishoujo Senshi Sailor Moon Crystal

Jatkavat

  • Mahouka
  • Haikyuu!

Miksi katson Sword Art Onlinea? Se herättää paskuudellaan tunteita. Tuskin tulen kuitenkaan kirjoittamaan tämän kaltaista avautumista, kunhan kiemurtelen kotisohvalla tätä katsoessa.

Free!! Eternal Summer. Vähän pettymys. Nakataan uusi hahmo, jonka kanssa seurataan luultavasti samanlaista kaavaa kuin ekalla kaudellakin. Eikä hahmo ole edes kiinnostava. Eikä OP tai ED ole yhtä hyviä kuin ekalla kaudella. Ihan hyvää kesäkatsottavaa silti.

10ce33f8a0bc6835121a394b37e49131c315f851

I, for one, welcome our new Vers Empire overlords

Aldnoah.Zero on mechaseikkailu, mutta ei oikeastaan, sillä teinipäähenkilöt eivät ole ainakaan vielä törmänneet isänsä rakentamaan Jeesus-Mechaan. Ja tuskin törmäävätkään, sarja tuntuisi keskittyvän asioiden poliittiseen puoleen ja hahmoihin. Jos tämä onnistuu ja toimintakohtausrämistelyt jatkuvat yhtä hyvänä, niin tämä on aika varmasti kauden paras sarja.

Zankyou no Terrorista on paha sanoa vielä mitään. Ainakin se kovin mielenkiintoiselta vaikuttaa, mutta en osaa sanoa mikä on sarjan tarina ja mihin suuntaan se lähtee.

Tokyo Ghoul. Mässäili sensuroidulla gorella. Kaikki pitää tehdä verisesti, koska se on coolia. /a/ kutsuu tätä edgyimäksi kaudeksi ikinä, ja syytän tästä nimenomaan Tokyo Ghoulia.

Barakamon. Jotkut ovat verranneet tätä Yotsuba-animeen. Voin yhtyä tähän vertaukseen. Eli kevyttä komediaa hyvillä hahmoilla, ja vitseistä suurin osa perustuu siihen kuinka lasten näkökulmasta asiat ovat aika erilaisia kuin stressaantuneen aikuisen. Jos päähenkilö kehittyy sarjan kuluessa ihmisenä, niin onnistuu se katsojaltakin.

Gekkan Shoujo Nozaki-Kun on kauden toinen lempparini. Satiiri shoujosarjoista, vaikka onkin itse tietysti shoujosarja. Aivan äärimmäisen oivaltava sarja, mikä tulee esille kun pallotellaan mies- ja naishahmojen ominaisuuksilla. Kaikkihan me tietysti tiesimme että romanssisarjoissa päähenkilö ja hänen kosijansa käyttäytyvät hyvin samalla tapaa, menivät sukupuolet kummin päin tahansa.

Tomoe on mun lemppari sailor moon, vaikka en ole koko sarjaa nähnytkään. Tästä tietää että hahmosuunnittelu on onnistunut.

Hotaru on mun lempparisailori, vaikka en ole koko sarjaa nähnytkään. Tästä tietää että hahmosuunnittelu on onnistunut.

Sailor Moon. Myönnettäköön etten ole alkuperäistä Sailor Moonia juuri katsonut. Böndellä ei näkynyt SubTV. Ja tuskin olisin siltikään katsonut, sillä ruotsi ei ole kovin kaunis kieli. Olen kuitenkin fanittanut Sailor Moonia aina, koska Black Dog merkittävimpiä animesarjoja ja hahmosuunnittelusta on helppo tykätä. Itse sarja, kuten ysärisarjat yleensä, on karseaa katsottavaa huonoine tuotantoarvoineen ja fillereineen. Toivottavasti käy samalla tavalla kuin Dragon Ball Kaissa, eli vihdoinkin viitsii klassikon katsoa ihan animeformaatissa. Nyt kyllä näyttää huonolta, kun ääninäyttelyn taso jäi sinne ysärille ja b-ketju on hoitamassa 3D-kohtauksia.