Syksy 2013 päätös

Hyvät:

 • Valvrave
 • Diabolik Lovers
 • Monogatari 2nd season

OK-tier:

 • Outbreak Company
 • Non Non Biyori
 • Yozakura Quartet

Jatkavat:

 • Kill la Kill
 • Yowamushi Pedal
 • Hajime no Ippo Rising
 • Magi S2
 • Samurai Flamenco
 • Log Horizon

Dropped:

 • Infinite Stratos
 • Coppelion
 • Freezing Vibration
 • Kyoukai no Kanata
 • Golden Time
 • Yuushibu

Huonohko kausi. Vähän hyviä sarjoja, mutta paljon huonoja.

Hyvät

yeaaaah

Päähenkilö Komori Yui seikkailee 6 pojan kanssa, eikä pikku kommelluksilta voida välttyä

Valvravesta kirjoittelinkin. Viimeiset kaksi jaksoa eivät pettäneet, ja loppu oli yllättävän koskettava huolimatta siitä, että sarjahan spoilasi itsensä jaksossa 12.

Diabolik Lovers on hyvissä sen takia, että se oli niin äärimmäinen ja tiesi mitä teki. Diabolik Lovers on siis tyttöjen eroge-adaptaatio, jaksojen pituus 15 minuuttia. Pojat ovat sadistisia vampyyrejä, jotka kohtelevat päätyttöä kuin märkää rättiä. Jotain suurempaakin juoniviritystä on, mutta lähinnä sarja keskittyy antamaan ääninäytteitä pojilta. Kaikki naispuoliset seurattavat twitterissä haukkuivat tätä, mutta silti katsoivat tämän loppuun. Varmaan tietysti siis sen takia että pystyivät paheksumaan näin kamalaa ja hirveä sarjaa, eihän tyttöjä noin saa kohdella.

Monogatari 2nd season oli tavallista Monogatari-höttöä parempaa. Yleensä sen kaiken dialogimäärän sekaan on mahtunut pari hyvää pätkää, jotka ovat tehneet sarjasta katsottavan. (Siis sen jälkeen kun erikoinen visuaalinen tyyli on menettänyt uutuudenviehätyksen.) Nyt dialogit olivat kiinnostavia koko ajan, koska paras ja toiseksi paras tyttö (eli vampyyri ja käärme) ja Kaiki motherfucking Denshuu. Myös Araragin, sarjan ärsyttävimmän hahmon, puuttuminen viimeisestä tarina-arcista teki Hitagi Endistä parhaan Monogatari-arcin. Lisäksi tyylikeinoja käytettiin kerrankin sillä tavalla, että jotain jäi mieleen. Puhelinkeskustelu Kaikin ja Ravun välillä, missä Rapu on viereisen kerrostalon mainosnäytöllä, oli hyvä kohtaus. Ja tämä Hitagi Endin opening oli täyttä kultaa. Kaikista en hirveästi pitänyt kun hänet ensimmäisen kerran esiteltiin, mutta nyt kun hahmoon tuli lisää syvyyttä, niin tyyppi on saman tien sarjan paras hahmo.

Paras Monogatari OP vai Paras Monogatari

Paras Monogatari OP vai Paras Monogatari

I watch Monogatari for Kaiki

OK-tier

Outbreak Company oli ihan kiva. Kiva idea, kivoi referenssei, kivoi hahmoi, kiva pahat poliitikot -juonikuvio, kiva vika jakso ja siinäpä se sitten olikin. Unohdettava sarja.

Yozakura oli mielenkiintoinen anime hyvällä hahmokaartilla, mutta jotenkin sarja ei toimittanut ja oli sekava. Luultavasti tämä johtui osin siitä, että kasijakson jälkeen olisi pitänyt tajuta katsoa jompikumpi aikaisemmin ilmestyneistä Yozakuran OVA-sarjoista. Sarja lähti kai siitä liikkeelle, että OVAt ellei peräti koko aikaisempi Yozakura-adaptaatio olisi katsottuna. Nyt oli tarjolla lähinnä sekavaa menoa.

Non Non Biyori kosketti syvältä. Hotarulla on aivokasvain, jota ei voida hoitaa ja joka tuhoaa hänen muistiaan. Tämän takia luulee olevansa 10-vuotias, vaikka hänen oikea ikänsä on 18. Tuntui pahalta joka kerta kun sarjassa vitsailtiin siitä, miten Hotaru voi näyttää ikäisekseen niin vanhalta. Perhe on siis päättänyt että hän saa viettää viimeiset elinvuotensa idyllisessä maalaiskylässä, ja olivathan Hotarun viimeiset hetket hauskaa katsottavaa, vaikka samalla myös hyvin surullista. Non non oli erittäin hyvä 4girls1club-sarja, mutta ei genressä paras. Siksi vain OK-tierissä.

Dropped

Alkukaudelta kaksi lisää päätyi droppilistalle:

Kyoukai no Kanata oli todella nolo sarja. ”Unimaailma”-kohtaus jaksossa 4 oli huonoin mitä olen animessa koskaan nähnyt. Ruman ulkoasun lisäksi siitä puuttui kaikki mielikuvitus. Hahmot olivat surkeita, ylikorostettu ”hauska” silmälasi/siskofetissi oli siis kenen mielestä hyvä idea. KyoAni ei vaan yksinkertaisesti pysty tekemään sarjaa, jossa päähenkilönä on molempia sukupuolia ja näiden pitäisi edes jotenkuten siedettävästi tulla toimeen keskenään.

Golden Time menetti kaiken uskottavuutensa kun LOL AMNESIA, ehkä eniten vihaamani juonielementti, ja sitten vielä jotain kummitusjuttuja päälle. Lisäksi tajusin että päähenkilötyty ei ole ihana vaan ämmä.

Jatkavat

1388902792570

Fuck u noobs

Kill la Kill. Ansaitsee erillisen blogauksen jossain vaiheessa.

Log Horizon on kauden paras sarja. MMORPG-anime tehty oikein, tätä ei tarvinnut odottaa kuin 27 vuotta. Pysynyt alun jälkeen koko ajan mielenkiintoisena, mutta saa nähdä miten käy lopun kanssa, vielä on mahdollista pilata homma.

Samurai Flamenco aww shit flamenco what u doin’. Sarja vaihtoi suuntaa 6 jakson jälkeen, ja sitten se vaihtoi uudestaan suuntaa. No mutta, ensimmäiset 6 jaksoa olivat todella hyviä, sitten sarjan voi dropata jos super sentai -meno ei kiinnosta. Tai mistä tietää, ehkä 6 jakson jälkeen tulee taas suunnan muunnos ja sarja alkaa tarjoilemaan jotain oikeaa sisältöä.

Yowamushi Pedal & Hajime no Ippo Rising & Magi S2 – piikitän vain pakollista shounen-annostani.