Kakumeiki Valvrave

Kumma, ettei Valvrave oikein saavuttanut sen suurempaa suosiota. Se oli hyvin samankaltainen megahitti Code Geassin kanssa. Itselle Valvrave oli lähes Code Geassin kaltainen nautinto. Yksi syy laimeaan suosioon oli varmaankin Valvraven pohjautuminen Gundam-kaavoihin. Jostain syystä edes niiden kolmen leffan ja Seedin katsominen on paha rasti. Ne katsomalla saisi muustakin animesta huomattavasti enemmän irti. Toiseksi Valvraven antipahis ei ollut yhtä hyvä kuin Luluko eikä hyviskään ollut yhtä hyvä kuin Lancelot. Kolmas selittävä tekijä on Wakamoton uupuminen.5a1d1b5284fa93c45904bb5a38508b6314eeceae

Code Geass ja Valvrave eivät ota itseään liian vakavasti, mutta eivät ne silti mitään komediaa ole. On todella vaikeaa vetää älyttömiä ja yllättäviä juonenkäänteitä ilman, että sarja menee pipariksi. Pahin vaara on, että hahmot menevät rikki, jolloin heistä ei enää välitä. Paljon näiden sarjojen viehätyksestä on siinä, että hahmot eivät ole turvassa. ”Normaaleissa” sarjoissa death flagit heiluvat ja vaikka joku sattuukin kuolemaan, niin ei se oikeasti kuollutkaan. Valvrave on hoitanut asian hahmojensa kanssa siten, että tykitetään paljon hahmoja ja paljon tavaraa jaksoihin, niin yksittäisille hahmoille ei jää liikaa ruutuaikaa, jolloin heidän typerä käytöksensä ei hypi liikaa silmille. Hahmoja näytetään kuitenkin sen verran, että veren roiskuessa muistaa että kukas tuo nyt olikaan.

Muun muassa tässä asiassa epäonnistui Guilty Crown, joka olisi siis Code Geass -kopio. Hahmot pyörivät ruudussa liikaa ja heräilivät henkiin. Tämä aiheutti mielipahaa eli vitutti. Tosin pahin vika oli se, että sarja otti itsensä tosissaan, ihan niin kuin tällaisissa sarjoissa nyt suurta syvällistä asetelmaa moraalisine ongelmineen rakennettaisiin.

used goods

Suuri ero on myös siinä, miten sarja toimittaa tyylikkäitä kohtauksia. Otetaan esimerkiksi se, että kesken taistelun tulivuori räjähtää, mikä on tietysti älyttömän siistin näköistä. Code Geassissa tulivuori räjähtää, koska Lulu alusta asti laski sen räjähtävän juuri nyt, Valvravessa sen takia että L-Elf laski että se räjähtää jos siihen ammutaan, koska blablaihasama, ja Guilty Crownissa sen takia, että ???niin vain tapahtui??? ja muuten päähenkilöt häviävät taistelun. Code Geassissa ja Valvravessa tulivuoren räjähtämisellä ei ole väliä taistelun lopputuloksen kannalta, mutta Guilty Crownissa tällaiset älyttömyydet olivat oikeasti tarinaa edistäviä tekijöitä.

Jos joku on erehtynyt katsomaan Code Geass: Akito the Exiledin niin sehän on aivan turha. Code Geass -universumi ilman (onko trollaavia oikea sana tähän?) juonenkäänteitä ja tapahtumia on yksinkertaisesti tylsä. Samankaltaiset alkuasetelmat on kuitenkin nähty, varsinkin Valvraven kohdalla, joten viihdyttävyys pitää hakea muilla keinoin. Ja mikäs olisikaan paremmin viihdyttävää kuin yllätykset, supervoimat, kuolemat, toiminta ja pinnallinen draama.

134288ab920481e71f0c847be53628b4edcc57f9

Huom. Valvrave on kirjoitushetkellä kesken, mutta on oikeastaan ihan sama miten se päättyy, koska sarja spoilasi sen itse tokan kauden alussa, koska lol mitä väliä.

BOKU JA NAI. Valvraven biisit > Code Geass biisit