Welcome to NHK: Unen tulkinta

Varmaan tunnetuin Freud viittaus animessa, ja asian_tuntijana voisin sen tulkita. Jaksossa 5/mangassa kappaleessa 4 Misaki kysyy Satoulta hänen uniaan ja aikoo niiden avulla parantaa Satoun.

Tahtoisin vain lukea Freudia Misakin kanssa ;_;

”A huge, robust serpent appeared and dove into the sea… It stabbed an apple with its broad sword. Then fired rounds from it’s shiny, black, and imposing handgun”

Nähtävissä on, että meri on myrskyinen ja ulkona ukostaa. Aseella ampuu ihmishenkilö eikä käärme. En tiedä onko käännös vituillaan, mangassa on käännetty tällä tavalla:

”How about a dram with a giant burly snake diving into the sea; and apple stabbed through by broad sword; and then firing of a splendid, shining black gun?”

Mitään ole kuvattu, joten tyydytään sanalliseen selitykseen. Mutta onko meillä nyt kolmiosainen uni kyseessä vai ei?

Misaki lienee yksi tunnetuimpia hahmoja, vai pitäiskö puhua käsitteestä

Noh, kuitenkin kaikki varmaan tajusivat, että käärme, miekka ja ase ovat PENIKSIÄ. Miksi? Kärjistäen kaikki aggressiivinen, jolla pystyy vahingoittamaan, ovat fallisia symboleja. Vastaavasti kaikki passiivinen on feminiinistä. Varsinkin omena on hyvä vaginan symboli, koska hedelmä->hedelmällisyys->nainen. Tähän väliin ei paljoa jää eli toisin sanoen kaikki unet voi tulkita hauskasti Freudin opeilla. Mutta tämähän ei ole mikään unen tulkinta vaan lähinnä kikattelua. Freudin pääajatuksena oli ihmisen yksilöllisyys, joten itse asiassa mitään ”unessa tämä asia tarkoitta tätä” listaa ei ole olemassa, mutta tiettyjä periaatteita on olemassa.

Jos mennään hardcore linjalle niin unissa asiat torjutut asiat kääntyvät päinvastoin: hallitseminen on alistumista, tuli on vettä jne… Eli toisin sanoen tukeva ja mahtavat penikset ovat itse asiassa pieniä ja heikkoja. Tästä päästäänkin luontevasti Satoun lapsuuteen. Ajankin pystymme määrittämään, se on silloin kun hänelle on kerrottu Aatamin ja Eevan tarina, koska tästä tarinasta on kaksikin elementtiä mukana. Jotain on siis tapahtunut tuona ajankohtana kun tarina on liitetty peittämään jotain todellista tapahtumaa.  Koska kyseessä on kaksi selkeää yhdyntää viittaavaa kuvaa, emme voi päätyä muuta kuin päätelmään, että Satou on nähnyt vanhempansa panohommissa ja uni koittaa tuoda tätä muistoa Satoun mieleen. Ja koska se on suljettu pois mielestä, se aiheuttaa neurooseja ja Satou parantuu hikikomorista jos käsittelee tapahtuman. Käsittelyssä tulisi ilmi Satoun ilmiselvä torjuttu homoseksuaalisuus.

Misakia ei voi olla liikaa

Todennäköisin selitys unelle? Freudin unien tulkinnan pääajatus oli, että unet ovat toiveita. Satou oli ennen tuota unta tavannut pitkästä aikaa kaksi viehättävää naishenkilöä, joten panemiseen liittyviä unia voi pitää melkoisen luonnollisina. Jos kikkailla halutaan niin käärme, joka sukeltaa mereen kuvaa Satoun nykyistä seksirintamaa eli masturbointia (meri ei ole niin selkeä naiseen liittyvä symboli, pikemminkin sen voisi ajatella kuvastavan ihmisen omaa mieltä), miekka senpaita ja ase Misakia. Terävämpi lukija kysyy tässä vaiheessa, miksi Satou ei suoraan uneksinut sitten heistä? Kyseessä on se kuuluisa torjunta. Satou onkin yllättävän siveellinen kaveri tai hän on kieltänyt tarvitsevansa naista. Lisäksi aseen laukeaminen on luultavasti ennen kaikkea sitä, että ulkoa on kuulunut joku pamaus. Unet koittavat pitää ihmisen nukkumassa ja ulkopuoliset häiriötekijät liitetään uneen, jotta nukkuja ei heräisi. Ymmärtääkseni Jung kiinnittäisi huomiota Raamattu-viittauksiin.

Missä viivyt Misaki? ;_;

Satou ei tietenkään nähnyt tätä unta vaan halusi kusettaa Misakia. Misaki ei ilmeisesti ollut kirjaansa avannutkaan, jos hänelle tuli yllätyksenä miten Freud unet tulkitsee. Tosin tuo hänen kirjansa näyttää olevan täyttä höpöhöpöä. Psykoanalyysi ei ylipäätään lähde siitä liikkeelle, että kerroppa hei unestasi. Unia tulkitaan kesken analyysin kun henkilö analyysin avulla on alkanut miettimään juttuja. Lisäksi potilas tulkitsee unen ensin itse. Parit uudemmat tapausselostukset mitä olen lukenut niin unet kuvaavat terapian edistystä eikä niinkään kaiveltuja lapsuuden traumoja. Myös unen toistuvuus on merkittävää. Tuo hardcore tulkinta ei muuten ole edes läppä, vertaa Freudin tapausselostus Susimiehestä.