Talvi 2012 Päätös: Huonot ja dropatut

Dropped

  • Kill Me Baby
  • Onegai Summer (Ano Natsu De Matteru)
  • Papa no lu Koto o Kikinasai
  • Another
  • Mirai Nikki
  • Guilty Crown

Kill Me Baby oli aivan kamala enkä muuta siitä ole kuulutkaan.

http://ryucchan.deviantart.com/#/d4q3uh1

Anotherista avauduinkin.  ” Nuo kuolemat luultavasti katson jälkikäteen youtubesta, sillä ne tosiaan näyttivät hyviltä. Löytynevät hakusanalla ”Another + Linkin Park”.” Lolololol. Tosin sisäiseen angstiini sopii enemmän Evanescene.

Onegai Summer näytti ihan hyvältä ensialkuun ja pidin siitä. Sitten kun kolmatta kertaa iskettiin peliin kolmiodraama-väärinkäsitys-kuraa niin droppasin. No ehkä se olisi vielä mennyt, mutta Kanna oli alun jälkeen täysin derp. No ehkä sekin olisi vielä mennyt, mutta sitten sen yhden ongelmaksi valittiin kommandona vetäminen. Joo ei, luulin että tämä olisi edes suhteellisen vakava sarja. Näytti myös siltä ettei Remon-senpaihin aiota kiinnittää sen enempää huomiota. Toisin sanoen lukuisia syitä droppaamiseen ja nolla syytä katsomisen jatkamiseen.

Mirai Nikin kanssa kävi samoin kuin manga-versionkin kanssa:  siihen johonkin koiratyypin kohdille tippui vai pääsinkö mangassa jopa vähän pidemmälle. Hyvän alun jälkeen sarja meni typeräksi ja sekavaksi, eikä vaan enää kiinnostanut. Ehkä se oli ne uudet hahmot, joiden olisi pitänyt olla mielenkiintoisia tai sitten ”Yuunon ihanuus” vs ”Päähenkilön surkeus” -vaaka painui liikaa sinne ”surkeus”-puolelle. Tykkään silti yandere-hahmoista, mutta ei niidenkään takia nyt aivan kaikkea suostu kestämään.

En jaksanut Pedokikiä. Se oli kuitenkin huonoa kaavamaista  ecchiturpaanvetoa, paitsi että tytöt olivat liian nuoria. Sinänsä ihan söpöä, mutta tylsät hahmot ja typerät juonikuviot niin ei vaan jaksanut. Ehkä sitä on alkanut ecchiltä vaatimaan DxD-miehen ja Amagamimiehen kaltaisia bropäähenkilöitä.

Oliko tälläkään hahmolla oikeasti mitään muuta virkaa kuin perse? Ihan ok sinänsä, jos sarja olisi DxD tai vastaava.

Guilty Crown. Tämä on kyllä niin moneen kertaan jo haukuttu, että mietin että tarvitseeko minun enää sitä tehdä. Jopa se kovin fani myönsi kierellen, että GC on aivan luokaton joka suhteessa paitsi yksittäisiltä kohtauksiltaan. Mutta ihmiset tykkäävät kun asioita haukutaan niin voinhan minä sitä haukkua, koska katsoin alun jälkeen hehkutuksen johdosta yksittäisiä jaksoja. Jakso 16 oli todella typerä, joka taas vaati toimiakseen epäloogista toimintaa sekä omien että vihollisen puolelta. Tarkoituksena oli ilmeisesti tapattaa se yksi muija, että saadaan miljoonan kertaan nähty päähenkilön raivokohtaus tähänkin sarjaa. Joo näyttihän se raivokohtaus hyvältä, mutta se miten tilanne rakennettiin (omat lähtevät juoksemaan vihollisalueelle, viholliset hyökkäävät sen verran että muija kuolee ja lähtevät sitten pois. Mitä? Miksi?) ja miten epäuskottava päähenkilön angsti tämän jälkeen oli. Angsti oli luultavasti sen takia perseestä, että tekijät halusivat vain kuvata tuon raivokohtauksen ja sitten hutaista angstit nopeasti pois alta tuhlaamatta aikaan sen miettimiseen, koska aina voi kopioida muilta.

Viimeinen jakso olisi voinut olla typerämpikin, annetaan sen verran kehuja. Mutta se oli, kuten arvata saattaa, typerän megalomaaninen ja ennen kaikkea niin nähty juttu. Onneksi en katsonut koko sarjaa niin ei tarvinnut miettiä oliko niissä maapallon peittävissä kristallisäteissä mitään järkeä. Kaikkia kohtauksia pyöritettiin sekavasti, mutta näyttävästi, koska eihän tätä paskaa osata ohjata. Erityisesti jäi mieleen se kuinka katsojaa pantiin halvalla DRAMAATTISESSA HISSIKOHTAUKSESSA. Meillähän on näitä hienoja hissikohtauksia, jossa henkilö pelastaa nuoren sankarin heittämällä hänet hissiin. GC:ssä oli haettu samaa. Harmi vaan, että yleensä pelastaja on niin haavoittunut, että kuolee varmasti eikä halua tämän takia tulla hissiin mukaan tai hissi vaatii ulkopuolisen aktivoinnin liikkuakseen. GC on käynyt sellainen moka, että tuo henkilö on yksinkertaisesti vain liian tyhmä mennäkseen hissin kyytiin mukaan. Voisi ehkä päätellä, että hyökkääjät olisivat voineet tilata hissin takaisin tai jotain. Mutta tämäkin vaihtoehto tukitaan sillä että hissiin kuuluva ”tulitaistelu” kestää 2 sekuntia. Ohjaajat haluavat alleviivata että tämä hahmo nyt UHRAUTUI ja katsojan pitäisi ITKEÄ tai jotain tämän uhrauksen edessä. Pahinta on, että kuolemaa ei kuitenkaan näytetä eli hahmo voi vielä palata mukaan kuvioihin. Tästä jää katsojalle todella typerä olo. Ja tämä oli vain yksi pieni kohtaus sivuhenkilöiden osalta tässä katsojan aliarvioinnin riemujuhlassa. Kuvastaa kuitenkin erittäin hyvin sitä, että kuinka halvalla katsojaa koitetaan kusettaa. Älyttömyys ja typeryys on ok jos kyseessä on sellainen tissiperseactiontyttöjuhla kuin Symphogear, jossa kaikki annetaan anteeksi kun LISTEN TO MY SONG alkaa pauhaamaan. GC ei kuitenkaan ollut tätä kastia.

Guilty Crown on oikeasti yksi huonoimmista animeista ikinä. Niinkuin Jinx asian ilmaisi:

Guilty Crown is an amateurish series that is badly written, badly directed, and makes little of use of all the numerous things that could have made it great. It displays such adolescent logic that makes me feel insulted as a viewer (though only makes my boner harder as a blogger), and by no mistake markets itself to the very lowest common denominators around – the kids and the newfags.

Tuhlausta ja laiskuutta on todella vaikea antaa anteeksi.