Desucon Frostbiten&erään sarjispiirtäjän seksismikohu
En ajatellut tästä kirjoittaa, koska kohut ovat huonoja aiheita kirjoittaa. Niistä olisi hyvä kirjoittaa, koska ne ovat tärkeitä aiheita, eihän muuten niistä olisi kohua. Mutta kun niihin liittyy se, että aiheeseen liittyviä kirjoituksia ei lueta oikeasti läpi vaan aletaan vaahtoamaan heti kun ollaan saatu arvotuksi puoli vastustajalle. Kannattaa käyttää harkiten.
Kohussa on kyse siis tästä: http://geekgirls.fi/wp/henkilokohtainen-perspektiiviharha/ Nähdäkseni homma sai alkunsa viime vuoden DesuTalkista, jossa kyseisen sarjakuvan piirtäjä kiinnitti huomiota uushomo- ja vanhahomo-termeihin (missä normihomo?). Tällaisesta huumorintajun ja lautakulttuurin puutteesta sitten tuli paskaa niskaan, vaikka henkilö tietysti on aivan oikeassa siinä että nuo termit ovat loukkaavia ja täysin epäkorrekteja käytettäväksi, mutta senhän takia niitä käytetäänkin. Ihmettelen muuten kuinka kukaan ei ole minun havaintojeni mukaan vielä loukkaantunut autismi- ja asperger-termien käytöstä. Laudalla on muuten valitettavasti tapana haukkua kaikkia sukupuolensa mainitsevia naishenkilöitä huoriksi, joten se on melko huono argumentti.
Ja sitten Desucon Frostbitessä kyseinen henkilö loukkaantui seksismistä animessa. Mutta tällä kertaa hän on väärässä. Joko kyseinen henkilö ei ymmärrä animea tai hänellä oli jotain henkilökohtaista syytä loukkaantua aiheesta. Toivon ja epäilen jälkimmäistä, koska kyseisen luennon pitäjät olivat samat tyypit kuin Talksissa eli meillä saattoi olla käsissä henkilökohtainen välienselvittely. Tai oikeastaan hyvinkin ilmeisesti on, kun eräs riitaa haastava päätoimittaja, joka on kyseisten luennoitsijoiden kaveri, meni hyvinkin nopeasti henkilökohtaiselle tasolle. Ja tämä taas aiheutti vastareaktion ja näin se käy.
Itseäni vituttaa tällainen, koska suurimpana kärsijänä on anime ja suurin osa animenharrastajista. Nyt on levitetty sitten oikein urakalla normihomojen keskuuteen kuvaa, että animeskene on misogynistä naista esineellistävää pahuuden ruumiillistumaa ja animea katsovat miehet ovat ties mitä. Kiitos tästä.
Kawaiin kirjoittaja on osannut kuvata hyvin. En ole hänen lähdettään lukenut, mutta luultavasti Saiton Tamakit on luettuna siellä. Mutta mutta: ”Tällaisten tyttöjen pikkuhousujen vilauttelu on erittäin yleistä etenkin vannoutuneemmille harrastajille suunnatuissa otaku-sarjoissa.” Mitkä vitun otakusarjat? Samaisessa Frostbitessä olisi ollut tarjolla minun 4girls1club-luentoni, jossa tytöt ovat kaikkea ylläkuvattua, mutta eivät vilauttele pantsuja. Jos tarkoitetaan otakusarjoilla haaremisarjoja, niin tytöt ovat hyvinkin tietoisia seksuaalisuudestaan niissä. Kirjoittaja tarkoittaa hyvin kapeaa otakusarjojen valikoimaa eli sarjoja, jossa on sentou bishoujoja. Tällä kaudella esimerkkinä Vividred Operation. Tämä vituttaa ehkä kaikista eniten ikinä. Ihmiset, jotka eivät animesta tiedä (käsittääkseni kyseisen henkilö ei ole edes vuosikausiin katsonut animea) pääsevät kuuluttamaan mielipiteitään suureen ääneen.
Noh, eiväthän kaikki voi olla animeasiantuntijoita. Eivät, mutta luulisi silti olevan selvää 2D:n ja 3D:n ero. Näyttää siltä, että kirjoittajalle ei ole, mikä sitten aiheuttaa sen, että animen tytöt koetaan oikeiksi tytöiksi, oikeilta tytöiltä odotetaan 2D:n kaltaista käyttäytymistä ja tytöt vertaavat itseään animehahmoihin ja siitä tulee paha olo. Näinhän ei tietenkään ole, ja jos tieteellistä lähdettä kaipaa, niin edellä mainittu Saito ja esimerkiksi tämä tutkimus. Kannattaisi myös hengata niissä animeharrastajaporukoissa, niin tietäisi minkälaisia harrastajat oikeasti ovat. En itse ainakaan ole tavannut minkäänlaista kirjoittajan tai kirjoitukseen liittyvissä kommenteissa kuvaillun tapaista yksilöä. Otakut erottavat 2D:n ja 3D:n toisistaan, joten anime ole tällä perusteella seksististä. 3D-maailman viihde voi olla seksististä, koska sen todellisuutta mukailevaa, mutta 2D-maailma on oma maailmansa.
Japani on toki patriarkaalinen yhteiskunta eikä naisen asema ole (meidän silmin kuten aiemminkin tässä blogissa todettua) häävi. Mutta taas pitäisi tuntea ja ymmärtää sitä animea. Anime ja otakukulttuuri ovat eräänlaista yhteiskuntakritiikkiä, otakut eivät edusta perinteistä japanilaista ihannekuvaa eivätkä ole muutenkaan hyvässä huudossa. Aiheesta voi esimerkiksi sivistää itseään katsomalla Welcome to NHK -animen ja lukemalla/katsomalla allekirjoittaneen tuotokset aiheeseen liittyen.
”Onko tämä kawaii-kulttuuri tullut siis animen mukana Suomeen ja saanut animeharrastajat ajattelemaan naisia lapsekkaina, hieman tyhminä seksisymboleina?”
Tämä osoittaa toisenlaista todellisuudesta vieraantumista, jos tosiaan kuvittelee animen olevan seksismin lähde. Näin omien havaintojeni perusteella useissa eri miesporukoissa liikkuneena tuo ajattelutapa valitettavasti opitaan jostain aivan muualta kuin animesta. Pahimpia yleensä ovat olleet porukan vanhemmat ”herrasmiehet”, jotka eivät ole animea koskaan nähneetkään. Pidän seksismiä ja typerää mars vs venus -ajattelua ongelmallisena, mutta se ei nyt valitettavasti liity animeen.
Lisäksi, mikä on kirjoittajan käsitys animeharrastuksen sukupuolijakaumasta? Suomen tilastoja ei ole, mutta Japanissa alahan on naisvaltainen. Kirjoittaja ohittaa myös yaoin joka on melkoisen seksististä miehiä kohtaan. Ne pojat haluaa hei oikeasti vain pelata sitä koripalloa. Myös niissä otakusarjoissa on täysin hävyttömiä vihjailuja miesten välisestä ystävyydestä. Anime ei noudata perikristillisiä arvoja ylipäätään minkään siveellisyyden suhteen. Näin ollen vastaus kirjoittajan kysymykseen, onko hän jotenkin poikkeava verrattaessa tavalliseen animeharrastajaan, voisi tosiaankin olla myönteinen. Suurimmalla osalla ei varmaankaan ole päässä tummuneita laseja, jotka keskittävät huomion vain johonkin tiettyyn rajattuun osioon.
Mutta kuten alussa mainitsin, uskon ja toivon kyseessä olevan henkilökohtainen kränä eikä niinkään itse animeen tai kaikkiin animenharrastajiin kohdistuva kritiikki. Mutta silloin kannattaisi sanoa, että Jussi Karin huutelut vituttaa, eikä sotkea asioita lisää yleistelemällä, koska se närästää tosi pahasti esimerkiksi minua. Kirjoittajalla oli ihan hyvät ja asialliset pointit, koska meidän huutelut ovat tosiaan mitä ovat, mutta nyt tämä meni vähän tällaiseksi. Olen kuitenkin koko blogaajaurani koettanut juuri näistä asioista valaista, mutta taas tuli pari askelta taaksepäin.
Jos katsoo Pixivin tilastoja niin eniten pornograafista materiaalia on
1. Touhousta
2. Pretty Curesta
3. Hetaliasta
4. Pokemonista
5. TIGER&BUNNYsta
Näistä mikään ei kuitenkaan ole seksistinen tai perverssi sarja/peli, kaukana siitä. Ja kaksi näista on ns. fujoshisarjoja. Eivät edes niitä ”otakusarjoja”. Saattoi mennä vähän ohi kirjoituksesi aiheen, mutta yksi pointti kuitenkin.
Juuh eli, aiheesta tietämättömät voisivat olla vähemmän äänekkäitä kivuistaan tai sitten ottaa asioista selvää ennen kuin saa päähänsä valittaa.
En ymmärrä, miksi jotkut katsovat aiheelliseksi nostaa tuollaisen metelin jostain viihteen lajista, josta eivät satu pitämään, mutta whatever. (Ja kawaiin etymologia siellä oli ainakin pielessä.)
Mutta aiheen vierestä:
”Ihmettelen muuten kuinka kukaan ei ole minun havaintojeni mukaan vielä loukkaantunut autismi- ja asperger-termien käytöstä.”
No sanotaan nyt sitten, että minä olen loukkaantunut tällaisesta kielenkäytöstä, henkilökohtaisista syistä. (Ehkä ”loukkaantunut” on liioittelua mutta ihan sama.) Kun nyt olen pidemmän aikaa seurannut ihmisten kirjoittelua näissä piireissä, niin en minä siitä enää jaksa niin välittää, mutta en voi valehtelematta sanoa, että se ei pistäisi silmään, kun sitä näkee. En minä siitä ole ikinä valittanut, kuten en ihmisten kielenkäytöstä ylipäätäänkään, koska en näe siinä mitään järkeä. Karkea kielenkäyttö ilmeisestikin kuuluu tapoihin, joten siihen on vain totuttava. Sama koskee homo-termejä tai mitä tahansa.
Ainoa, mikä häiritsee, on se, että vaikka sitä usein kuulee käytettävän, en ole vieläkään onnistunut päättelemään, mitä sanalla ”autismi” oikeastaan tarkoitetaan. Se tuntuu viittaavan milloin mihinkin asiaan. Jos joku tämän voisi selittää.
Eipä tässä muuta. Anteeksi tämä avautuminen.
Prosessihan on sellainen, että joku alkaa käyttämään sanaa haukkumistarkoituksessa (oli se sitten homo tai autisti), haukutut tai muut omivat sen itselleen ”ironisesti” ja käyttö leviää siihen malliin, että sanan merkitys katoaa oikeastaan täysin, jolloin se ei ole tai ei ainakaan kelpaa enää haukkumistarkoitukseen. Jonkinlainen puolustaumisreaktio siis, netti on jännä paikka.
En tunne suomalaista animeskeneä, enkä tätä kirjoitusta lukuunottamatta ole kuullutkaan koko tästä seksismijutusta, mutta kyllä tuossa Frostbiten luennoitsijan kommentissa on se ihan validi pointti että myös osa animesta on seksististä. Siitä nyt ei vaan pääse minnekään. Onko se sitten suhteessa jotenkin seksistisempää kuin Hollywood-viihde tai vaikka videopelit, siitä voidaan väitellä. En välttämättä ainakaan itse menisi pantsujen vilauttelua vielä mitenkään seksistiseksi leimaamaan, riippuen tietysti vähän kontekstista. Se yksi OVA jonka katselin yksi viikonloppu tässä kyllä oli jo siinä rajamailla että sen katsominen oli epämukavaa jo ihan sen takia missä valissa naiset siinä esitettiin. Eikä tuollaisesta viihteestä tykkääminen kyllä kenestäkään luulisi misogynistiä tekevän. Sen kehittämiseen on ihan omat syynsä, enkä jaksa uskoa että ainakaan kovin moni animea katsomalla semmoista kehittää.
Mitä animefandomiin tulee, niin uskallan väittää että kiitos naisten korkean määrän, seksismi ei kyllä ole mikään kovin laajalle levinny ongelma niin kuin esmes videopelifandomissa.
Mää luulen että tuossa vanha- ja uushomojutuissa on kyse siitä että kummallakin sanalla on negatiivinen konnotaatio verrattuna esmes aspergeriin, jota käytetään paljon enemmän sarkastisessa tai ironisessa kontekstissa. Sen sijaan vanha- tai uushomo ovat ihan haukkumasanoja, riippuen tietysti kontekstista. En halua ja kieltäydyn uskomasta että se kriittinen ero on siinä että toisessa haukutaan homoksi ja toisessa vammaiseksi. Se olisi jo liian surullista.
Töttöröö, pientä avautumista:
Itseäni tässä eniten ärsyttää se, että kun tämä henkilö on tuntenut olonsa ahdistuneeksi, hän on jotenkin ”väärässä”. Itse katsoin tämän luennon, eikä itseäni koommin haitanneet nämä kuuluisait ”tissiperse-jutut”, mutta ihan oikeasti, ei tästä voi alkaa väittämään, että jos jotain ihan oikeasti ahdistaa se, että hänen kehoaan ”esineellistetään”, hän on väärässä. On aika surullista, että juuri miesperspektiivistä tulee tätä samaa juttua: nainen oli väärässä, jos hän ilmaisee oman kokemuksensa, OMASSA SARJISBLOGISSAAN. Ja kyllä pakko myöntää, että ymmärrän tätä naista jonkin verran, sillä nää tissiperseilyt on aika mauttomia, mutta puhutaan siitä joskus toiste.
Kyllä naisella on oikeus ilmaista oma mielipiteensä siitä, miten naiskeho mediassa esitetään. Oli kyseessä kuinka viihde tai fiktio tahansa, se on silti ihmisten tekemää. Media vaikuttaa ihmisiin todella paljon ja sitä ei ole kiistäminen, etteikö ne jotkut astetta tyhmemmät ota siitä ihan oikeasti vaikutteita. Joillekin tuntuu olevan itsestäänselvää, että tottakai animefanit erottavat todellisuuden fiktiosta, mutta näin ei kaikkien kohdalla ole. Japanissahan oikeitakin naisia esineellistetään minkä keretään (AKB48 ja alaikikäiset tytyt baareissa tarjoilemassa ukoille kaljaa koulupuvuissa) ja tuskinpa se auttaa asiaa mitenkään, että näitä sarjoja tulee kuin liukuhihnalta. Pitäisivätkö miehet suunsa kiinni ja katsoisivat hiljaa vierestä, jos nämä sarjat naisten sijaan olisivat täynnä miesten perseitä, paidattomia kohtauksia ja liian tiukkoja alushousuja?
Kuitenkin itseäni ei nyt niin hirveästi haittaa nämä varsinaiset ”tissiperse-sarjat”, katsokoot niitä ketkä haluavat. Kuitenkin on ihan saatanan ärsyttävää, että niitä tissejä ja perseitä löytyy roppakaupalla muistakin sarjoista. Kyllä se on mielestäni aika karmivaa, kun kokoajan ruudussa lentelevät tissit erisuuntiin, VAIKKA PLIIS HAULAISIN VAIN KATSOA TÄTÄ SARJAA. Välillä tuntuu, etteikö ne japanilaiset pysty kirjoittamaan naishahmoista mitään muita kun niitä saakelin tissiperse-temppuponeja.
Mutta kyllä mielestäni tämä metakka aiheesta on aivan turha. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, eikä sitä millään tavalla saa vähätellä. Anime on mitä on ja sen kanssa on elettävä, vaikka kuinka ärsyttäisi.
Mainitsit muuten tekstissäsi, että yaoi on aika seksististä miehiä kohtaan. En tiedä, mitä tällä oikein tarkoitit, mutta eihän miestenvälisten rakkaus ole mitenkään miehiä loukkaavaa. Yaoi-fanit kyllä syyllistyvät aikakaupalla homoseksuaalisuuden fetisiointiin, mikä ei ole hyvä juttu sekään. Tämä nyt on sama asia sen tyttörakkausvihjailun kanssa niissä otaku-sarjoissa, enemmän fetisiointia kuin seksismiä. Mutta jokainen toki tulkitkoon nämä miten haluavat.
Ehkä tässä nyt yritän sanoa, että teillä on oikeus tykätä näistä ja hänellä on oikeus olla tykkäämättä. Mielestäni on kuitenkin ihan hyvä, että tämä on aiheuttanut keskustelua ja saatu viimeinkin myös naisilta paljon mielipiteitä siitä, kuinka naiset animessa esitetään. Kuitenkin tästä tosiaan tuli liian iso rähinä, kun katsoo kuitenkin miten pienestä se lähti
Tähän voisi vielä lisätä, että toi ”poikarakkaudesta vihjailu” on aikalailla eri asia kun nämä tissit ja perseet: eivät ne pojat siinä sarjassa siellä koriskentällä toisiaan pane, vaan se jää fandomin tulkittavaksi. Eli siis jossei sitä homopornoa halua nähdä niin sitä ei myöskään tarvitse nähdä, toisin kuin tän tissiperseilyn kanssa. Sieltä tulee tissiä ja persettä naamaan vaikka kuinka ei haluaisi sitä nähdä. Toivoisin vaan että ne pysyisivät omissa sarjoissaan, eikä tulisi yleisvarustuksena lähes kaiken animen kanssa (jossa on niitä naishahmoja). Eipä oikein nappaa tuijotella mitään ylitseseksualisoituja naisvartaloja joka helevetin sarjassa.
Samat terveiset sinne, olet idiootti etkä lukenut blogaustani kunnolla.
Tätä juuri tarkoitin kun tuossa alussa sanoin, ettei kohussa lueta mitään juttuja kunnolla. Kaikilla on toki oikeus mielipiteeseen, mutta joidenkin mielipide on vain typerä, idioottimainen ja vailla parempaa tietoa olevia.
Jos sarjassa on liikaa tissejä ja perseitä omaan makuusi, et todennäköisesti ole sarjan kohderyhmää.
Itse mietin lähinnä, että minkälaisia niiden animetytyjen pitäisi olla että kaikki olisi hyvin. Perseittä ja tissejä ei ilmeisesti saisi olla, tai ainakaan niitä ei saisi esitellä. Mutta naishahmojen pukeutuminen perunasäkkeihin tuo esiin toisenlaisen ongelman, jotka kutsutaan siveellisyyden arvoiksi. Case pokemonista on puhuttu ennenkin, mutta tässä muistutuksen vuoksi: http://www.crimson-net.org/scarlet/1161603763523.jpg Minusta tämä, ettei naisten anneta olla naisia on sitä alistamista. Eräässä uskonnossa, joka kontrolloi tiukasti naisia tai oikeammin kohtelee heitä julmasti kunniamurhien ja ympärileikkausten muodossa, on tapana pukea naiset kaiken paitsi silmät peittävään asusteeseen.
Ehkä monia naisia häiritsee se, miten YLIkorostettuja ne naiskehot sitten ovat. Tuskinpa sille perunasäkkilinjalle kannattaa lähteä, mutta kelpaisiko kaikille sitten joku välimuoto? Ei ylikorostettua, mutta ei möyskään ylipeittävää. Hyvännäköistä kehoa kyllä saa esitellä, oli sitten mies tai nainen; oikea ihminen tai piirros, kunhan ei ihan överiksi vedä. Naisia saattaa myös ketuttaa se, että ne on pelkästään ne naiskehot joita siellä sitten esitellään, monissa sarjoissahan se menee niin että miehillä on kunnon varusteet ja naisilla sitten paljon vähemmän päällä. Tämä toki koskee jo myös länsimaista viihdettä.
Kuitenkin tässä itse mietin sitä juttua, että Suomen animeskenessä muka käyttäydyttäisiin oikeasti todella seksistisesti. Itse en ole tätä huomannut lainkaan, mutta olenkin harrastanut vasta pari vuotta animea & mangaa. Mutta kyllä itsestäni aika kaukaahaetulta kuullostaa se, että ihmiset muka rupeaisivat kohtelemaan toisia kuin animessa. Voihan joku astetta aivottomampi niin tehdä, mutta tuskinpa kukaan joka oikeasti osaa ajatella näin tekisi. Oletko itse huomannut mitään tällaista coneissa yms.? O.o
Myös tuntuu että monet naiset ajattelevat, että miehille on vain sitä tissiperse-juttua eikä muusta voi nauttia, vaikka tosiaan mainitsitkin tuossa niitä miehille suunnattuja sarjoja joissa on naishenkilöitä, joita ei mitenkään erityisesti (tai ollenkaan) ole seksualisoitu. Ja tottakai samalla tavalla ne söpöt tytöt on ”esineellistetty” kuten ne tissihahmot. Mutta kyllä naisetkin osaa miehiä esineellistää ja sehän on sen fiktion tarkoitus. No, tottahan se kuitenkin on että kaikilla on se mielipideoikeus, oli se sitten minkälainen tahansa ja kuten on todettu monta kertaa, näkökulmia on yhtä paljon kuin on ihmisiä.
En pidä ajatuksesta, että taidetta lähdettäisiin rajoittamaan. Tai se on suorastaan aivan kamala ajatus. Perusongelma, loukkaantujan huono itsetunto, ei sillä parane, että piirroshahmoille laitetaan enemmän vaatetta päälle.
Omien havaintojeni mukaan animenharrastajat ovat fiksua porukkaa, animeskenessä ei käyttäydytä seksistisesti. Piirroksista puhuminen tuskin lienee verrattavissa henkilökohtaiseen fyysiseen seksuaalliseen ahdisteluun.Täysin ulkopuolinen sisareni kommentoi, että animenkatsojat ovat keskimääräistä kiltimpiä. Tähän olen kokoajan syitä pohtinut, katso esim. http://www.vahvin.fi//2012/10/24/vakivaltaviihde/ ja http://www.vahvin.fi//2012/09/04/naishahmoista/ ).
Se ei ole mikään mielipidekysymys, että onko anime seksististä, erottavatko otakut 2D ja 3D toisistaan tai tuntevatko animeharrastajat itsensä ahdistuneeksi katsoessaan animea. Aiheesta on tutkimusta ja oikeata tietoa, mitä ei kumota yksittäisen heknilön tunteilla. Merkille pantavaa on, että minä olen ainoa kuka on viitannut itse sarjoihin eikä vain puhunut jostain mystisestä ”animesta”.
Viime aikoina on ollut aika huonoja juttuja tässä blogissa… Skarppaas vähän.
Olen tietoinen tästä. Pidän blogautahtia yllä helpoilla jutuilla.
Olipas kyllä vähän heikko kirjoitus joka ei milään tasolla edes käsittele sitä mikä itsestäni ainakin oli tuossa kohussa se koko helvetin ongelma.
Ei niinkään se että onko anime/manga seksististä vaan se millaisen reaktion alkuperäinen sarjisbloggaus aiheutti. On minusta hieman kyseenalaista väittää kuinka hyväkäytöksistä ja ”normaalia” kiltimpiä animen-katsojat ovat kun anime-lehden päätoimittaja sekä useampi muu skene-aktiivi haukkuvat tekijää henkilökohtaisuuksilla eikä niinkään kritisioi tätä seksistisyys-näkökulmaa. Jos puhutaan siitä että kuka luo huonoa kuvaa animeharrastajista niin olisiko syytä oikeasti katsoa peiliin?
Jos yhden henkilön täysin subjektiivinen kokemus aiheuttaa tälläisen paskamyrskyn harrastajissa niin ei nyt voida missään tapauksessa puhua mitenkään erityisen järkevästi käyttäytyvästä harrastajakunnasta. Tietenkin kaikki harrastajat eivät ole tälläisiä mutta jos puhutaan siitä millaisena piiri näyttäytyy ulkopuolisille.
En kyllä oikein allekirjoita tuota alkuperäistäkään ajatusta siitä että suomalainen animeharrastajapiiri näyttäytyisi erityisen seksistisenä, juurikin korkean naisharrastajien määrän vuoksi. Minusta näistä asioista olisi kuitenkin hyvä voida edes keskustella ilman kamalaa hyssyttelyä kuinka tämä pilaa koko animeharrastajien maineen. Siitäkin huolimatta että seksismiä ei esiintyisi mitenkään laajasti, on kuitenkin aikamoista väittää omaavansa sellaisen omnipotenssin että voi absoluuttisella totuudella kertoa että sitä ei missään ikinä koskaan ole esiintynyt.
Mitenkään tilastollisesti kelpoa tietoa tuskin kannattaa tehdä sen perusteella että mitä nyt henkilökohtaisesti on sattunut kohdalle tai mitä on kavereilta kuullut. Tosi hyvä jos omaan tuttava/kaveripiiriin ei kuulu animeharrastajissa seksistisiä kusipäitä mutta voidaanko sopia ettei sen perusteella kannata sulkea niiden olemassa oloa pois?
Ehkä kannatta myös ihan varmuuden vuoksi lukea se alkuperäinen teksti uudestaan koska siinähän kirjoittaja sanoo ettei osaa vastata siihen onko skenen mahdollinen seksistisyys tullut animenmukana, pelkästään että on törmännyt seksistisyyteen.
Ihan oikeasti tosin, kaikki seksistisyys on pahasta mutta on nyt vähän heikko argumentti ”yaoi on seksististä hei kans”. Näillä on kuitenkin Hieman oikeasti eroa siinä kuinka yleistä se on, missä määrin sitä esiintyy ja miten hyväksyttyä se on.
Pakko sanoa vielä että tuo toisessa kommentissa esitetty islam-kritiikki oli taas vähän heikohkoa. Eikö nyt oikeasti voida erottaa kunniamurhat ja naisten ympärileikkaukset irti varsinaisesti islamista ja kytkeä se paikallisiin tapoihin joilla on pidempi historia kun koko hiton uskonnolla. Jos haluaa islamia, ihan syystä, kritisoida huonommasta naisten-kohtelusta niin suosittelisin käyttämään esimerkkeinä sitä kuinka naiset eivät voi toimia uskonnollisissa pappis-tehtävissä tai että kuinka naiset alunperin koraanissa kuvataan toisen luokan kansalaisiksi. Toisaalta näihän on myös katolilaisessa kirkossa joten samat ongelmat vaivaavat lähes kaikkia samaan judeo-kristilliseen-uskontokuntiin kuuluvia uskontoja.
Kylläpä teitä idootteja riittää, käsittelin vain geekgirls.fi blogausta tässä. Sama se minkälaiset taustatekijät ovat hänet johdattaneet tuohon blogaukseen, vai tekeekö blogauksen kokeama kärsimys hänen mielipiteistään oikeampia kuin tässä viitatut lähteet?
Animelehden päätoimittaja on tunnettu riidanhaastaja kuten jo mainitsinkin, jos satuit lukemaan yllä olevan blogauksen. Ja muissa kohdissa voit kanssa mennä takaisin jauhamaan muille foorumeille. Seksismi on sitä kun toista sukupuolta kohdellaan eri tavalla epätasa-arvoisesti. Animen seksuaallinen sisältö kohdistuu molempiin sukupuoliin.
En kritsoinut islamia vaan valoitin kommentoijalle minkälaista maailmankuvaan hän edustaa.
Osuuko liian lähelle kun pakko turvautua haukkumaan idiooteiksi kommentoijia?.
Eiköhän tämä kerro ihan tarpeeksi kirjoittajasta itsestään ja argumentoinnin tasosta kun ainoa tapa reagoida kritiikkiin on itkupotkuraivarit. Ihan niinkuin ilmeisesti muillakin anime-skeneilijöillä.
Ja aika heikkotasoista tekstiä on ihan oikeasti jos vain keskityt vain tuohon yhteen bloggaukseen huomioimatta asian taustoja tai muita syy-seuraus suhteita. Tämä ja todella heikkotasoiset freud-tekstit kyllä selvästi kertovat diplomi-insinööri taustasta ilman mitää oikeaa akateemista osaamista.
Ehkä sitten joskus aikuisina voitte katsoa taaksepäin ja kokea sen myötähäpeän mitä me muut koetaan jo nyt.
Tämä on animeblogi. Kommentoin vain animeaiheita.
Uli uli uli :D