Kevät 2017 Alku

 • Re:Creators
 • Shingeki no Kyojin S2
 • Granblue Fantasy The Animation
 • Busou Shoujo Machiavellianism
 • Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashi Records
 • Uchouten Kazoku S2
 • Seikaisuru Kado
 • Boku no Hero Academia S2
 • Gin no Guardian
 • Saekano S2
 • Eromanga-sensei
 • Sakura Quest

Tällä kaudella puolet sarjoista on vanhoja tuttavuuksia. Shingeki no Kyojin jatkaa menoaan, mutta en jaksa olla enää kovin innostunut mangan juonenkäänteiden takia. Boku no  Hero Academia on edelleen paras shounensarja, mutta jos olen hahmottanut oikein, niin mitään eeppisiä arkkeja ei toisella kaudelle osu eikä se yllä ensimmäisen kauden tasolle. Eromanga-sensein manga ei ole kovin vakuuttava alun jälkeen, mutta kyllähän tätä katsoo. ”Ore no Imouto ilman Kirinoa” kuvaa sarjaa hyvin, jotain maagista hahmoissa on vaikka noin päällisin puolin ne ovat perushaaremikauraa. Uchouten Kazokun kakkoskausi lähti oikein mukavasti käyntiin ja tarinaakin selvästi riittää. Tarinan puute sen sijaan varjostanee Saekanon kakkoskautta, menee varmaan toistoksi eikä pelin tekemisestä ja hahmoista saa enää paljoa irti. Tämä on tosin ykköskauden vika, koska se oli todella hyvä.

Taikakouluhaaremit: Busou Shoujo Machiavellianism & Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashi Records. Odotin jotain hienoa kun sarjan nimessä on Machiavelli mainittuna, mutta se olikin vain poika joka päätyi taikakouluun tyttöjen keskelle. Keskeisin ero näissä kahdessa sarjassa on se, että Machiavellianismin taikakoulu sijoittuu nykyaikaan ja keskittyy martial-arts-chi-höpöhöpöön ja Rokudenashi taas keskiaikaisempaan ympäristöön. Ehkä ensi kaudella tulee sitten taas tutumpia ja turvallisempia tulevaisuuden taikateknologiakoulusarjoja.

Sakura Questissa Japanin kuolevaa maaseutua voivotellaan vastavalmistuneiden nuorten Tokio-naisten toimesta. Jotain työelämäkuviotakin tässä yrittää olla, mutta pääosassa on haikeus maaseudun autioitumisesta ja tytöt hassuttelemassa sen pelastamiseksi. Eli ihan kivaa settiä.

Granblue Fantasy the Animation on mobiilipelistä tehtyä mainosanime, joka luultavasti tulee dropatuksi ensimmäisenä tämän kauden sarjoista kun karsintaa aletaan tekemään. Granblue on ollut kuitenkin yllättävän laadukas, mutta saa nähdä onko se vain ekojen jaksojen taikaa. Nostalgista myös kun päähenkilöllä on ärsyttävä maskotti ”apuna”, luulin niiden jääneen viime vuosituhannelle.

Gin no Guardian on kiinapiirrettyjä. Eli ei mitään laadukasta kamaa, mutta kyllä näitä kevyenä viihteenä katsoo. Suurempi syy katsomiseen on seurata kiinapiirrettyjen kehitystä. Muutetaanko hahmojen nimet kiinalaisista japaniksi taas kesken sarjan tai jotain muuta hauskaa.

Re:Creators on kauden parhain sarjan asetelmaltaan ja ekalta jaksoltaan, mutta nyt meno on mennyt puhuviksi päiksi. Odotin maailmanlopun turpakäräjiä kun hahmoja revitään eri sarjoista oikeaan maailman, mutta sainkin filosofiakeskusteluja siitä, mikä on hahmon tekijän ja luodun hahmon välinen suhde ja onko tekijä nähnyt tarpeeksi vaivaa tehdessään maailman. En kuitenkaan äkkiä muista, että tällaista asetelmaa olisi ennen ollut, joten sarja on tuore ja kiinnostava, vaikka taisteluita ei tulisikaan joka jaksossa.

Toiseksi potentiaalisin uusista sarjoista on Seikaisuru Kado. Ei ole mitään hajua mitä sarja yrittää olla, ilmeisesti jotain poliittista draamaa, mutta ei se siinä ainakaan kovin hyvin onnistu kun ”neuvottelut” ovat olleet aika kökköjä. Sarjan vetovoimatekijä onkin bishi Kadojäbä ja se, että sarja kuitenkin koukuttaa katsomaan että mitä seuraavassa jaksossa käy.