Animevuosi 2013

Vuoden anime:

Parhaat sarjat:

Parhaat leffat

Katsottuja sarjoja oli 44 kappaletta. (2012 48kpl, 2011 42kpl) eli tämä vuosi oli keskinkertainen.

Vuoden merkittävin ilmiö oli varmaan tyttöjen/fujoshi/otome-sarjojen nousu, eli Free! ja UtaPrincen kovat  myyntiluvut. Lisäksi oli Diabolik Loversin kaltaisia överisarjoja, jotka laajensivat näiden sarjojen kirjoa. Luulen että, ensi vuonna tällaisia pusketaan pihalle enemmänkin. Vuoden uusi ystävä + normosarja oli tietysti Shingeki no Kyojin. Mutta se oli oikeasti hyvä sarja, toisin kuin viime vuoden Sword Art Online.

Top5 animeissa voisi olla Uchouten Kazoku, mutta tykkäsin Gatchaman Crowdista enemmän, koska katsoin lapsena Power Rangersia. Psycho-Passin referenssitykitys, dystopia, urobutcher  ja 2deep4u meno oli hyvää, mutta ei pärjännyt Shin Sekai Yorin dystopialle, syvällisyydelle tai tyylille. Valvrave oli yksinkertaisesti törkeän viihdyttävä. Free! oli pirteä, tuore ja raikas kuin K-lähikauppiaasi hevi-osasto mainospuheissa.

Blogin kannalta merkittävää oli, että siirsin blogin hostauksen wordpressiltä pois mainosten takia ja ostin www.vahvin.fi osoitteen. Psykologia-kirjoituksia oli aiempaa vähemmän, lähinnä siitä syystä että olen joutunut lukemaan tietojenkäsittelyä psykologian sijasta. Raportoin myös coneista mediapassin vuoksi tavallista laajemmin, mutta ensi vuonna ajattelin keskittyä animeen ja kulttuurin tarkempaan analysointiin eli asioiden parempaan ymmärtämiseen.

Ja vaikka otsikossa on animevuosi 2013, niin vuoden manga on Shougeki no Soma, kokkausshounenpornoa:

2