Syksy 2022 Alku

Mangana tutut

 • Chainsaw Man
 • Bleach: Sennen Kessen-hen
 • Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute!
 • Tensei Shitara Ken Deshita
 • Akuyaku Reijou nano de Last Boss wo Kattemimashita

Katsomislistalla

 • Yowamushi Pedal: LIMIT BREAK
 • Poputepipikku 2
 • Kidou Senshi Gundam: Suisei no Majo
 • Mob Psycho 3
 • Spy x Family 2
 • Blue Lock
 • Urusei Yatsura
 • Do It Yourself!

Isekai-osastolta meillä on ironinen chuunipäähenkilö, ja sarja pohjaa vitsiin, että päähenkilö huutelee chuunijuttuja, jotka muut hahmot tulkitsevat todellisuudeksi. Luonnollisesti varjoprinssimme (tl note: kage means shadow) on täysin ylivoimainen. Yllättävän hyvin kuitenkin toiminut mangana. Toisessa sarjassa päähenkilömme on pikkutyttö ja hänellä on taikamiekka (tl note: ken means sword). En tätä jaksanut seurata sen pidemmälle, alku oli ainakin kiva. Otomeisekai-puolella päähenkilömme on demonikuningasreitillä ja jotain tarvitsisi tehdä. Tykkäsin mangasta, mutta saa nähdä, onko animesovitus yhtään mistään kotoisin, todennäköisesti ei. Bleachistä voisin mieluummin vain uudelleenkatsoa vanhat jaksot kuin tämän uuden. Chainsaw Mania olen hehkuttanut jo pitkään. Jos anime yhtään toimii, niin meillä on kauden suosituin sarja varmasti tässä.

Jaksaako Mob Psychon kolmoskausi vielä viihdyttää? Vieläkö löytyy jotain uutta? Pyöräpojista tuskin löytyy, jotenkin muistelisin että viime kaudella jo saavutettiin se ultimaattinen voitto. Poputepipikku ei näyttäisi myöskään tarjoilevan uutta, mutta sitä nyt katsookin nollat taulussa. Spy x Family nyt lähinnä hengähti yhden kauden.

Myönnettäköön etten jaksanut katsoa alkuperäistä Urusei Yatsuraa pitkälle, enkä luultavasti tätä uuttakaan. Lum on kuitenkin ikoni, mutta itseen ei tämä pervomies-saa-turpaan-vihaisilta-naisilta -komedia oikein uppoa.

Kauden 4girls1club-sarjassa on pulassa oleva tee-se-itse-kerho, joka tarvitsee lisää jäseniä. Huomattavasti mielenkiintoisempi kerho kuin yleensä, vaikka ei tässä nyt kovin syvällisesti näytetä miten nikkarointia kannattaa tehdä. En tykkää oikein hahmoista enkä heidän kemioistaan, ehkä paranee jatkossa.

Onneksi kaudelta näyttäisi löytyvän kaksi kovaa timanttia, ensinnäkin tyttövoimaa täynnä oleva hyvin tehty Gundam. Eipä ole hetkeen tullutkaan katsottua Gundamia, joten kyllä kelpaa. Jos unohdetaan naispäähenkilö, niin tällä kertaa näyttäisi olevan veriorpoja perinteisempi kuvio, eli seilataan huomattavasti siistimmässä avaruudessa.

Kauden yllättäjä on Blue Lock, joka meinasi jäädä väliin, koska jalkapallo kiinnostaa vähiten urheilusarjojen teemoista. Mutta eihän tämä mikään urheiluanime ollut, ensimmäiset jaksot muistuttavat enemmän Hunter-lisenssikoetta. Toki meillä on vähän vässykkä päähenkilö, jonka täytyy löytää piilotettu kykynsä lajiin ja tutustua tiimikavereihin, mutta mistään rupuisesta koulujoukkueesta tähtäämässä lukioiden Japanin mestaruuteen ei ole kyse. En tiedä meneekö sarja enemmän uhkapelianimen suuntaan – jossa jalkapalloa pelataan ihmesäännöillä ja joku on vaarassa tippua – kuin urheilun.