Talvi 2012 Päätös: Katsottavat

Katsottavat:

Symphogear
Inu X Boku
Amagami SS+
Persona 4
Nisemonogatari

Täysi junaonnettomuus. Mutta miksi Symphogear ei ole sitten toisen junaonnettomuusanimen eli Guilty Crownin kanssa tuolla huonojen listalla? Guilty Crownissa kuljettaja yritti pitää hommaa raiteilla epäonnistuen siinä surkeasti. Symphogearin kuljettaja huusi, että kattokaa miten tää lähtee lapasesta. Ja sehän lähti. Loppu on täysin älytön eikä siinä ole todellakaan mitään järkeä. Tämä ei haittaa koska sarja asenne on ”I don’t have to explain you anythi- LISTEN TO MY SONG” poppi lähtee soimaan ja laserit lentävät. Loppu suorastaan legendaarinen kun kuolleet heräävät henkiin YHTEISLAULUN voimalla ja pahis ihmettelee ”HOW DID THEY BROKE THEIR LIMITERS” Jos limitereistä oli jotain puhetta aikaisemmin, se meni ainakin minulta ohi. Sitten kiskotaankin kuuta taivaalta ja kaikki kuorrutetaan kaikki ylijuustoille itku-ja viimenenhetkenpelastuslopulla. Symphogear oikeastaan kuuluisi hyviin, mutta tämä sarja vaatii erikoisen katsomisasenteen jossa ”pienet” epäloogisuudet ja yleinen typeryys ei haittaa katsojaa.

Tää tyyppi on oikeasti sarjan voimakkain henkilö tällä selityksellä

Amagami SS+ avauduin alkuun aika tiukasti. Onneksi kakkosjakso hoiti kerrankin väärinkäsityskolmiodraaman oikein. Tyttö oikeasti luotti poikaystäväänsä eikä asiasta revitty draamaa, ennenkuulumatonta. Olen kuitenkin vähän pettynyt tähän, koska ennakko-odotukset olivat kovat. Sarja olisi voinut lähteä laajentamaan sivuhenkilöitä tai jatkaa hahmojen yliopistoelämästä eli siitä mihin VN loppui. Mutta en voi tekijöitä syyttää siitä että he eivät riskeeranneet mitään vaan hoitivat varmalla ja hyvällä otteella tämän jatko-osan kotiin. Jopa liiankin hyvin, sillä hyvä on tylsää. Arcit olivat hyviä, ne toimivat, niissä oli ideaa, ne eivät rikkoneet hahmoja ja jopa 2 jakson tarinasta saatiin hyvä kokonaisuus. Olisihan tämä voinut mennä toisinkin. Amagami pysyköön top9 listan sijalla 8. Tässä nyt ei vaan ollut mitään miksi tämä olisi erikoisen hyvä. Jos tykkäsit Amagamista niin kyllä tämän uskaltaa katsoa ja oman waifun arcin (ja onsen-jakson) katsominen on tietysti itsestään selvää.

Persona 4 ei tuntunut saavan rakkautta. Minusta se oli todella hyvä. En ole peliä pelannut niin ehkä sitten personahirviödesignit ja musiikit pärisivät uutuuden viehätyksen avulla. Mutta tekijöillä oli ollut hauskaa tätä animea tehdessä, niin sitä oli myös hauska katsoa. Vakavat kohtaukset onnistuttiin käsittelemään hyvin ja Nanakon so ronery jakso oli kauden koskettavin yksittäinen jakso. Laatu oli melko derp välillä, mutta ei sillä väliä kun SWAG MODE: ON

Teet sen väärin josset heitä tikkaa tällä tavalla

Jungilaisuus ainakaan mielenkiintoani haitannut. Jengin yhteistyö pelasi ja hahmot oli kivoja, vaikka eipä heitä sen syvällisemmin käyty läpi kun alun Varjot oli voitettu. Keskivaihe oli hyvää hölmöilyä ja lopussa sitten taas sarja lähti asialinjalle. Joku taisi sanoa, että 8/10 sarja. Tämä kuvaa sarjaa täydellisesti, sillä 9 olisi liikaa koska se viittaisi että tässä olisi jotain merkittävää, mutta 7 olisi liian vähän koska tämän on niin viihdyttävä.

Inu x Bokun paras anti oli twitter-avatar ja Renai Circulationin tasoinen ending. Kaikki muut hahmot olivat tosi tympeitä eikä niistä edes koitettu tehdä mielenkiintoisia. Lisää meininkiä olisi voinut saada myös käyttämällä monstereita oikeasti johonkin, mutta sarjalla oli liian kiire Ririchiyo-saman ja Kettupojan suhteen kanssa. Suorastaan hyvinkin keskinkertaista menoa, mutta Ririchiyon tsunshun ja söpöily teki tästä edes katsomiskelpoisen. En tiedä onko tuo edes tsunshun nyt niin paljon erilainen tsunderestä. Siinä oikeastaan vain korostetaan dere-puolen häpeäpuolta eli määrittelisin Ririchiyon tsundere-hahmoksi. Kannattaa tämä anime katsoa, jos tykkää tsundere-hahmoista sillä heidän kirjonsa laajentui taas, joskaan ei syventynyt.

Nisemonogatarissa oli kaksi erinomaista jaksoa. Pari hyvää ja loput sitten käsittämätöntä kuraa. Eli ei sinänsä lisättävää tähän. Loppu oli tosin pettymys, koska pahikset jäivät tosi ohuiksi ja Shinobun muodonmuutoksesta olisi voitu saada irti enemmän. Jos erinomaisten jaksojen määrä olisi ollut suurempi, olisin laittanut tämän hyviin. Näillä avuilla tämä oli katsottava. En tiedä olisiko tämä parempi kuin Bakemonogatari. Tykkäsin enemmän siskoista kuin Baken haaremitytöistä. Senjougaharan takia tätä tietysti katsotaan, mutta hän oli tässä Nisessäkin hyvin esillä. Tai onko sillä nyt mitään väliä kumpi näistä on parempi sarja